Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόσιαλος για #MeToo - Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα εμπόδια σε μια πατριαρχικη κοινωνία

Μόσιαλος για #MeToo – Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα εμπόδια σε μια πατριαρχικη κοινωνία

«Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αφετηρίες, ούτε αντιμετωπίζουμε τα ίδια εμπόδια στις επιδιώξεις μας. Και αυτό γιατί υπάρχουν ενδημικές κοινωνικές, οικονομικές, έμφυλες και εκπαιδευτικές ανισότητες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος

Την υποστήριξή του στο κίνημα #MeToo εξέφρασε μέσω μηνύματός του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας πως «οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα εμπόδια σε μια πατριαρχική κοινωνία».

«Ορισμένοι νομίζουν ότι η επίτευξη στόχων και επιτυχιών είναι μόνο αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και στοχοπροσήλωσης. Όσοι αποτυγχάνουν είναι άτυχοι ή δεν προσπάθησαν αρκετά. Ενώ αυτό ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, η πραγματικότητα είναι τις περισσότερες φορές διαφορετική», έγραψε στο Facebook ο κ. Μόσιαλος.

Στην Ελλάδα το κράτος δεν βοηθά να αμβλυνθούν οι διακρίσεις

«Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αφετηρίες, ούτε αντιμετωπίζουμε τα ίδια εμπόδια στις επιδιώξεις μας. Και αυτό γιατί υπάρχουν ενδημικές κοινωνικές, οικονομικές, έμφυλες και εκπαιδευτικές ανισότητες. Ορισμένες από αυτές αμβλύνονται όταν υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Αυτό δεν ισχύει βέβαια στη χώρα μας, όπου το κοινωνικό κράτος έχει κυρίως χαρακτηριστικά επιδοματικής πολιτικής και όχι ενίσχυσης των ποιοτικών υπηρεσιών», προσέθεσε.

«Σε αυτό το πλαίσιο», σύμφωνα με τον καθηγητή, «οι γυναίκες έχουν να υπερβούν ακόμη περισσότερα εμπόδια που συνδέονται με συστημικά χαρακτηριστικά διακρίσεων μιας πατριαρχικής κοινωνίας».

Μισθολογικές ανισότητες και έμφυλη βία

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «τα αποτελέσματα είναι εμφανή και εκφράζονται με σημαντικές ανισότητες στους εργασιακούς χώρους (μικρός αριθμός γυναικών σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, μισθολογικές ανισότητες) και την μειοψηφική τους παρουσία στην πολιτική. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Υπάρχουν τα τραγικά φαινόμενα των γυναικοκτονιών, ο διαδεδομένος μισογυνικός λόγος, η έμφυλη βία, και η αδυναμία να συλλάβουμε αυτές τις πραγματικότητες ως φαινόμενα βαθιά πολιτισμικά και πολιτικά και όχι μόνο νομικά. #MeToo».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024