Οργή προκαλεί η καταγγελία που έκανε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η φοιτήτρια νοσηλευτικής Κατερίνα Σταυρακάκη, σύμφωνα με την οποία φοιτητές νοσηλευτικής που κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία, δουλεύοντας κανονικές βάρδιες και προσφέροντας υπηρεσίες, πληρώνονται με μόλις 176 ευρώ το μήνα.
«Οι τελειόφοιτοι καλούνται να κάνουν πρακτική για 6 μήνες, κάνουν κανονικά βάρδια, επτάωρη, και αμείβονται με 176 ευρώ. Έχουν υποχρέωση να την κάνουν. Πολλοί φοιτητές δεν είναι προνομιούχοι. Εργάζομαι για να σπουδάσω και καλούμαι για ένα εξάμηνο να πηγαίνω στο νοσοκομείο κάθε πρωί να κάνω την πρακτική μου. Περνάμε από όλα τα τμήματα και εκτελούμε κανονικά τη βάρδια» εξήγησε η κ. Σταυρακάκη.
«Υποτίθεται ότι θέλουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με καταρτισμένους επαγγελματίες νοσηλευτές. Το πτυχίο μας δεν αξίζει τίποτα; Στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό το πράγμα. Από τη στιγμή που δεσμευόμαστε για τα πρωινά μας, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια άλλη δουλειά για το απόγευμα. Αυτό ισχύει για όλους τους τελειόφοιτους. Είναι πολλά παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΕΣΠΑ, που για να το πάρεις πρέπει να ολοκληρώσεις την πρακτική σου» πρόσθεσε.
Όπως λέει «μας ενδιαφέρει η καθημερινότητά μας. Πρέπει να πληρώσουμε ενοίκια, τα τρέχοντα έξοδα».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).