Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεπάλ - Στο έλεος καταρακτωδών βροχών - Δεκάδες οι νεκροί

Νεπάλ – Στο έλεος καταρακτωδών βροχών – Δεκάδες οι νεκροί

Είκοσι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιοχή Πανστάρ, στο ανατολικό Νεπάλ, στα σύνορα με την Ινδία, 13 στο γειτονικό Ιλάμ και 12 στο Ντότι στο δυτικό Νεπάλ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ντιλ Κουμάρ Ταμάνγκ.

Ο απολογισμός των νεκρών, έπειτα από τρεις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στο Νεπάλ-με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες, αυξήθηκε σε 77 σήμερα, αφότου διασώστες ανέσυραν άλλα 34 πτώματα, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Είκοσι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιοχή Πανστάρ, στο ανατολικό Νεπάλ, στα σύνορα με την Ινδία, 13 στο γειτονικό Ιλάμ και 12 στο Ντότι στο δυτικό Νεπάλ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ντιλ Κουμάρ Ταμάνγκ.

Το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 26 αγνοούνται.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια ύψους 1.700 δολαρίων στις οικογένειες των νεκρών και δωρεάν φροντίδα στους τραυματίες.

Σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, οι συνεχείς βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να προσεγγίσουν το Σέτι, ένα χωριό στο δυτικό Νεπάλ, όπου 60 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες εδώ και δύο ημέρες.

«Οι διασώστες δεν μπορούσαν να φθάσουν στο χωριό λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων χθες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σήμερα», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μπασάντα Κούνγουαρ.

Σε πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, ορυζώνες έχουν χαθεί κάτω από τα νερά και χείμαρροι από ποτάμια που έχουν υπερχειλίσει σαρώνουν μεταξύ άλλων γέφυρες, δρόμους, σπίτια.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024