Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος - Ξεκινά η δίκη - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια

Ζακ Κωστόπουλος – Ξεκινά η δίκη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια

Kλειστή η Δέλγερη

Αναβιώνει σήμερα στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο πριν από τρία χρόνια ύστερα από τα όσα έλαβαν χώρα στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας.

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρέθούν έξι κατηγορούμενοι, δύο επιχειρηματίες και τεσσερις αστυνομικοί.

Τόσο οι δύο πολίτες , ο κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο είναι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ η δίκη προσδιορίστηκε για σήμερα μετά από αναβολή που είχε λάβει πριν έναν χρόνο λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό .

Ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή που έρχεται στο προσκήνιο τρία χρόνια μετά, είχε συνταράξει μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε ο ακτιβιστής από τους κατηγορούμενους, σκηνές που καταγράφηκαν και μεταδόθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης , ένας θάνατος σε δημόσια θέα, όπως έχει αναφέρει η Πολιτική Αγωγή. Το υλικό που αποτελεί μέρος της δικογραφίας που αναμένεται να προβληθεί στο δικαστήριο είναι ιδιαίτερα σκληρό καθώς καταγράφει τον 33χρονο να δέχεται σφοδρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους και τελικά να ξεψυχά ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Δέλγερη έξω από το δικαστήριο όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Καμπαγιάννης: Είναι μια δική που αφορά την ανθρώπινη ζωή

«Ήρθαμε σήμερα να δηλώσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh», δήλωσε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος εκπροσώπησε τους Αιγύπτιους αλιεργάτες ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Είναι μια δική που αφορά την ανθρώπινη ζωή που είναι το ανώτατο αγαθό και συγκεκριμένα τη ζωή ενός ανθρώπου που ήταν πεσμένος κάτω, ευάλωτος απολύτως αδύναμος κι όμως στην κυριολεξία πατήθηκε σαν να ήταν κατσαρίδα και στο πρόσωπο του στοχοποιηθηκε και η ίδια η ιδιότητα του ως «διαφορετικού». Από αυτή την άποψη θεωρούμε αυτή η απόφαση και αυτό το δικαστηριο δεν έχει να κάνει μονάχα με την οικογένειά του Ζακ είναι μια απαίτηση κάθε δημοκρατικού πολίτη και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που ακολουθεί τη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024