Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κρυονέρι οι εκκλήσεις έπιασαν τόπο και κατασκευάζεται ένα σύγχρονο σχολείο

Στο Κρυονέρι οι εκκλήσεις έπιασαν τόπο και κατασκευάζεται ένα σύγχρονο σχολείο

Το νέο σύγχρονο σχολείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 4,1 στρεμμάτων, επί των οδών Πολυτεχνείου, Σκουφά και Φιλικής Εταιρίας, με συνολική επιφάνεια δόμησης 2041 τετραγωνικά μέτρα και δύο εισόδους (στη Φιλικής Εταιρίας και την Ηρώων Πολυτεχνείου), ενώ αντικαθιστά το παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου που κατεδαφίστηκε

Η έναρξη κατασκευής ενός σύγχρονου βιοκλιματικού σχολείου για το Δήμο Διονύσου, του δεύτερου κατά σειρά στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο, μετά το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου, είναι γεγονός.

Το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας αλλά και συγκίνησης, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έβαλε το «Θεμέλιο Λίθο» στο νέο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νίκο Πέππα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Παντελεήμονα Κρυονερίου π. Πέτρο.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στην ανέγερση ενός κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους με μεγάλη εσωτερική αυλή. Το σχολείο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β΄όροφο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή 12 αιθουσών διδασκαλίας (7 στον α΄όροφο και 5 στο β΄όροφο), εργαστηρίων φυσικών επιστημών, ξένων γλωσσών, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκης, ξεχωριστών χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ, κτιρίου με ανεξάρτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων, χώρου στάθμευσης 12 συνολικά αυτοκινήτων, χώρου πυροσβεστικού συγκροτήματος και δεξαμενής πυρόσβεσης κ.α.

Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα έχουν εκτός από τις εξωτερικές θερμομονώσεις και συστήματα ηλιοπροστασίας ενώ θα τοποθετηθούν παντού σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ενεργητικών ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού κλπ.

Ο περιβάλλων χώρος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρο περιπάτου, παιχνιδιού και αθλοπαιδιών, γήπεδο καλαθοσφαίρισης με κερκίδες, αντιολισθητικά δάπεδα, παγκάκια, βρύσες, πέργκολες κλπ.

Σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του κτιρίου αποτελεί η επιλογή της φύτευσης σε σχέση με τη σκίαση στη διαμόρφωση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου. Όλα τα δέντρα και οι θάμνοι έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ανθεκτικότητά τους, το μικρότερο δυνατό κόστος συντήρησής τους, αλλά και την εναρμόνισή τους με τη φυσική χλωρίδα της περιοχής. Στους χώρους πρασίνου προτείνονται δύο «ελαιώνες», με σημεία φύτευσης ανά 3.40 μ., μια δεντροστοιχία με κουτσουπιές, μουριές, κυπαρίσσια, πεύκα και χαμηλοί θάμνοι αρωματικοί εδαφοκάλυψης.

Τέλος στο δώμα του κτιρίου Κ2, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα είναι φυτεμένο με λεβαντίνη, υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται υπαίθριο μάθημα και να καλλιεργηθεί από τους μαθητές λαχανόκηπος με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Το έργο «Λύκειο Διονύσου – Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» έχει προϋπολογισμό 5.440.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και υλοποιείται από την ΚΤΥΠ Α.Ε., στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» με φορέα την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Kαλαφατέλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και συγκινημένος που είμαστε εδώ σήμερα, μαζί με τον συντοπίτη μας Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Πέππα, για να εγκαινιάσουμε ένα ακόμη νέο σύγχρονο, πράσινο και ενεργειακό σχολείο στο Δήμο Διονύσου, αυτή τη φορά στο Κρυονέρι.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολείο που κατασκευάζεται επί ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, μετά το Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου, και θα πω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ξεκινάει κι αυτό επί θητείας μας.

Αυτό το Δημοτικό Σχολείο το θέλαμε πολύ, το ήθελαν πάνω απ’όλα οι κάτοικοι του Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής. Το παλιό κτίριο, στο οποίο χιλιάδες συνδημότες μας έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα, δεν θα μπορούσε να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.

Μπορώ να πω ότι είναι ένα σχολείο που το σχεδιάσαμε από την αρχή και παλέψαμε πάρα πολύ για να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, από την πρώτη κιόλας θητεία μας, μετά το 2010.

Μετά λοιπόν από πολλή δουλειά, υπομονή και κυρίως επιμονή, έφτασε σήμερα η στιγμή για να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα. Πιστεύω ότι τα έργα θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και θα μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε το σχολείο όσο πιο σύντομα γίνεται. Και βέβαια να το παραδώσουμε στους μαθητές του Κρυονερίου και του Δήμου μας.
Μετά το σημερινό θεμέλιο λίθο, ελπίζω ότι θα έχω τη χαρά να παραβρεθώ σύντομα στο ξεκίνημα ενός ακόμη σχολείου. Πρόκειται για το νέο ΕΠΑΛ, στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου, το οποίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί και να αποκτήσει νέα σύγχρονα εργαστήρια και υποδομές».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024