Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μανωλάδα - Παρανάλωμα οι παράγκες των εργατών γης στα φραουλοχώραφα - Δύο τραυματίες

Μανωλάδα – Παρανάλωμα οι παράγκες των εργατών γης στα φραουλοχώραφα – Δύο τραυματίες

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο από τις παράγκες που στεγάζονται 34 μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο εργάτες ενώ όλοι έχουν μείνει άστεγοι

Τον τρόμο αντίκρυσαν εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, όταν ξύπνησαν στον ύπνο τους καθώς οι παράγκες που έμεναν είχαν τυλιχτεί στις φλόγες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, που δημοσιεύει βίντεο από την πυρκαγιά, δεν έμεινε τίποτα όρθιο, ενώ δύο τουλάχιστον εργάτες έχουν τραυματιστεί. Την ίδια στιγμή ανοίγει ξανά η συζήτηση για τις συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης στα φραουλοχώραφα που παραμένουν άθλιες.

«Χαράματα της Παρασκευής 15 Οκτώβρη, γύρω στις 3.30πμ, εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας, πετάχτηκαν στον ύπνο τους γιατί έπιασαν φωτιά οι παράγκες όπου έμεναν. Η φωτιά απλώθηκε με τρομαχτική ταχύτητα, σαν να καίγονταν πετρέλαιο, σύμφωνα, με την καταγγελία ομάδας εργατών γης που έφτασε στην ΚΕΕΡΦΑ. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο, όπως δείχνουν και τα βίντεο που μας έστειλαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το βίντεο από την πυρκαγιά

«Εκείνη την ώρα στις 15 παράγκες βρίσκονταν 34 άτομα, 24 από το Πακιστάν και 10 από Μπαγκλαντές. Τραυματίστηκαν με εγκαύματα τουλάχιστον δύο εργάτες. Κάηκαν πρόβατα και κότες που είχαν για δική τους χρήση. Κάηκαν όλα τα υπάρχοντα τους, ανάμεσα σε αυτά και έγγραφα, όπως διαβατήρια, χρήματα αλλά και ψυγεία και κουζίνες και ένα μοτοποδήλατο.

Ενημέρωσαν, τον εργοδότη και τους είπε να πάρουν ένα ραντιστικό μηχάνημα για να σβήσουν την φωτιά, κάτι που έγινε. Ζήτησαν από τον εργοδότη βοήθεια για τις απώλειες τους και εκείνος τους έδωσε τα υλικά για να ξαναφτιάξουν νέες παράγκες στο ίδιο σημείο.

Η εικόνα της καταστροφής

Δέκα χρόνια, μετά το μεγάλο ξεσηκωμό στην Ν. Μανωλάδα, όταν μπράβοι πυροβόλησαν εργάτες γης που ζήτησαν τα δεδουλευμένα, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε παράγκες παραμένουν.

Είναι αδιανόητο να δουλεύουν χρόνια ολόκληρα στα φραουλοχώραφα, και να κινδυνεύουν. Απαιτούμε τώρα νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να πάρουν χαρτιά όλοι οι εργάτες γης. Απαιτούμε εργασία με αμοιβή σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς χώρους στέγασης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024