Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Κίτσου - Ο φασισμός ζει και βασιλεύει... Υπάρχει πολλή ημιμάθεια

Μαρία Κίτσου – Ο φασισμός ζει και βασιλεύει… Υπάρχει πολλή ημιμάθεια

«Ακούς απόψεις ότι στην επταετία κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές, ότι γίνονταν έργα. Τρελαίνομαι με αυτά»

Την Μαρία Κίτσου την γνωρίσαμε μέσα από το θέατρο και την αγαπήσαμε στον ρόλο της Λενιώς στις «Άγριες Μέλισσες».

Η σπουδαία ηθοποιός φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το τρίτο στεφάνι» στο θέατρο Παλλάς ενώ παράλληλα, συνεχίζει για τρίτη σεζόν στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑgazino αναφέρθηκε στις Άγριες Μέλισσες, που φέτος διαδραματίζονται την εποχή της Χούντας και έκανε ειδική μνεία στον ανταγωνισμό στη μυθοπλασία.

«Τα παιδιά έχουν συνέχεια έναν ιστορικό δίπλα τους»

«Προχωρήσαμε σε τρίτη σεζόν όχι γιατί τα νούμερα ήταν καλά, αλλά γιατί υπήρχε λόγος. Πότε ξανά καθημερινή δραματική σειρά ασχολήθηκε με την επταετία; Και αυτό είναι κομβικό, ειδικά όταν στην εποχή μας βλέπουμε ότι ο φασισμός ζει και βασιλεύει είτε μέσα από τη Χρυσή Αυγή είτε και με τα υπόλοιπα νεοναζιστικά, ακροδεξιά μορφώματα που ξεπετάγονται συνεχώς» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τους σεναριογράφους μας, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη, τους καίει να θίξουν φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία του σήμερα. Πότε άλλοτε θίχτηκαν στην ελληνική τηλεόραση θέματα όπως η γυναικεία κακοποίηση, η κατάθλιψη, η εξουσία που λαδώνει και τη βγάζει καθαρή;».

«Ξέρεις, υπάρχει πολλή ημιμάθεια. Ακούς απόψεις ότι στην επταετία κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές, ότι γίνονταν έργα. Τρελαίνομαι με αυτά. Τα παιδιά έχουν συνέχεια έναν ιστορικό δίπλα τους και τον συμβουλεύονται για το σενάριο. Και αυτή η επιλογή που κάναμε να θίξουμε τα χρόνια της επταετίας μπορεί να έχει κόστος. Αστειευόμασταν και λέγαμε ότι πρέπει να κοιτάμε πλέον πίσω μας, μπορεί κάποιος να μας περιμένει στη γωνία», σημείωσε.

«Είμαι τόσο περήφανη για τις Μέλισσες»

Για τον ανταγωνισμό στη μυθοπλασία που φέτος είναι πολύ έντονος και αν την απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης είπε: «Όχι, γιατί κάνουμε άλλη δουλειά. Δεν είναι μία καθημερινή σειρά με ένα στόρι που πραγματεύεται έναν έρωτα, ένα έγκλημα κ.τ.λ. Θίγει μια πολύ σκοτεινή περίοδο της Ελλάδας. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αυτή τη στιγμή για να ανταγωνιστούμε. Θα μου πεις, δεν κοιτούσες τα νούμερα γιατί μέχρι πέρυσι παίζατε μόνοι σας. Όχι. Εγώ είμαι τόσο περήφανη για αυτή τη δουλειά».

«Θεωρώ ότι η τέχνη εκπληρώνει τον σκοπό της. Και ναι, κάνουμε «στρατευμένη» τέχνη, παίρνουμε θέση στα πράγματα, αλλά θέση τεκμηριωμένη. Όσο για τον ανταγωνισμό, είμαι χαρούμενη. Μετά από όλο αυτό που περάσαμε, συνάδελφοι έχουν δουλειά. Διάβασα κάπου ότι έχουμε 33 νέες σειρές. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Οι «Μέλισσες» άνοιξαν τον δρόμο» τόνισε.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024