Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πριν από τις υποψηφιότητες, να βρεθεί ο αντίπαλος

Πριν από τις υποψηφιότητες, να βρεθεί ο αντίπαλος

Παρ' όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο Κέντρο έως ότου κάποιος προερχόμενος από το Κέντρο δώσει στο κεντρώο ακροατήριο εξίσου πειστική εναλλακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα εύγλωττο συμπέρασμα από τις εσωτερικές διεργασίες του ΚΙΝΑΛ, είναι ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον χώρο του Κέντρου είναι πολύ περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του. Αλλωστε οι υποστηρικτές του Κέντρου δεν έπαψαν να υπάρχουν. Απλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχουν μεταπηδήσει στη δεξαμενή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου της Metron Analysis στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωνε 92% θετικές κρίσεις στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, όταν ακόμα και το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους της ΝΔ ήταν 88%! Τι διδάσκει αυτό; Οτι υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ποσοστό από μεταπηδήσαντες ή άστεγους κεντρώους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα επέστρεφαν στον φυσικό τους χώρο εάν έβρισκαν έναν ηγέτη που θα τους εμπνεύσει με κεντρώες ρεαλιστικές θέσεις. Διότι προς το παρόν τους εμπνέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για χάρη του οποίου στήριξαν τη ΝΔ «για να μην επαναληφθεί το κυβερνητικό πείραμα της πρώτη φορά Αριστεράς».

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ψήφισαν με βαριά καρδιά ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, απλώς και μόνον διότι αποτελούσε ισχυρό αντίβαρο στην προοπτική επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάγκη που υπερνίκησε ακόμα και την αμηχανία που έχουν εξαιτίας του ότι αναγκάζονται εξ αυτού του λόγου να συμπλέουν με άτομα που συχνά λοιδορούν το ΠΑΣΟΚ, επιδιδόμενα σε έναν ανιστόρητο δεξιό ανεθεωρητισμό ξεχνώντας την 5ετία 2004-2009 που οδήγησε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό με 865.132 προσλήψεις στο Δημόσιο, αύξηση των δαπανών από 45,8% στο 53,8% και εκτόξευσε το χρέος από 99,8% του ΑΕΠ το 2004, στο 107,5% του ΑΕΠ το 2006, 112,9% του ΑΕΠ το 2008 και στο 127,9% του ΑΕΠ το 2009.

Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο Κέντρο έως ότου κάποιος προερχόμενος από το Κέντρο δώσει στο κεντρώο ακροατήριο εξίσου πειστική εναλλακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Που απειλούσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με κρεμάλες στο Σύνταγμα, έλεγε ότι θα έχουν το τέλος του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, τους αποκαλούσε Τσολάκογλου μέσα στη Βουλή και εν κατακλείδι τους πήρε και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν ολίγοις, το ΚΙΝΑΛ μπορεί να ανακτήσει τη δεξαμενή του εάν οι υποψήφιοι για την προεδρία αντιληφθούν ποιος είναι ο αντίπαλος σε αυτή την φάση. Τώρα το εάν η λύση για το μέλλον είναι επιστροφή στο παρελθόν, μένει στην κρίση του καθενός.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024