Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πρόκληση Τατάρ - Δεν υπάρχει κυπριακότητα - «Είτε είσαι Τούρκος είτε Ελληνας»

Νέα πρόκληση Τατάρ – Δεν υπάρχει κυπριακότητα – «Είτε είσαι Τούρκος είτε Ελληνας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος «κατάργησε» την κυπριακότητα και για μια ακόμη φορά εξύμνησε την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.

Στην Κύπρο υπάρχουν δύο «χωριστοί λαοί» και δεν υπάρχει έννοια της κυπριακότητας, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι «είτε είσαι Τούρκος είτε Ελληνας. Ως Τουρκοκύπριοι, καταφέραμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας εδώ αναπτύσσοντας καλές σχέσεις με τη μητέρα πατρίδα και λαμβάνοντας την υποστήριξή της».

«Η εθνική υπόθεση»

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Τατάρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μιλώντας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της «Πλατφόρμας σκέψης και αλληλεγγύης Σακάρια», κατά την οποία ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι σχέσεις ψευδοκράτους – Τουρκίας είναι πολύτιμες και «η εθνική υπόθεση συνεχίζεται από κοινού».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους όταν τα Μεχμετσίκ (τουρκικός στρατός) πάτησαν το πόδι τους στο νησί.

Εκτοτε έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, πρόσθεσε. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα της ύπαρξης του ψευδοκράτους, ισχυρίστηκε, «κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους Τουρκοκύπριους με το θάρρος και τον ηρωισμό που προέκυψε εκείνη την εποχή, με το τίμημα που πληρώθηκε».

Οι αντιφρονούντες…

Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για αντιφρονούντες που λένε ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι λανθασμένη. «Σε αυτές τις διαδικασίες, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται όπως εμείς πρέπει να είναι πάντα πιστοί στην πατρίδα και ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να είναι σε θέση να πολεμήσουν αυτόν τον αγώνα με τη δική τους εθνική ταυτότητα και πνευματικότητα», υποστήριξε.

Πηγή: philenews

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024