Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ - Έκλεισε η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας - Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΕΔΗΝ – Έκλεισε η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας – Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταγγέλλει ότι η ΜΕΘ της Έδεσσας έκλεισε λόγω ελλείψεων προσωπικού

Χωρίς ΜΕΘ μένει το νοσοκομείο της Έδεσσας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς δύο από τους τρεις εντατικολόγους μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά για να καλύψουν τα κενά. Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει η ομοσπονδία των υγειονομικών, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο ασθενών με λιγότερο προσωπικό λόγω των αναστολών, ενώ η λίστα αναμονής για χειρουργεί μπορεί να φτάνει πάνω από χρόνο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, χθες εφημέρευε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση στα ΤΕΠ ασθενών με κοροναϊό και μη, θύμιζε την προ covid εποχή, λόγω χαλάρωσης και άρσης των περιορισμών.

Προσήλθαν 935 ασθενείς προς εξέταση. Πριν το κοροναϊό προσέρχονταν περί τους 1.000.  Συνολικά εισήχθησαν 31 περιστατικά κοροναϊού και 25 ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, γεγονός που δείχνει ότι αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω του ιού.

Με τα επιχειρησιακά σχέδια για τη λειτουργία των νοσοκομείων που εκπονήθηκαν και εκτελούνται για την κάλυψη των 7.000 κενών που προκλήθηκαν από τις αναστολές εργασίας μειώθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού και γενικών περιστατικών στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να έχουμε καθημερινά διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Έκλεισε η ΜΕΘ της Έδεσσας

Σήμερα έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας παρά τις παρεμβάσεις μας. Δύο εκ των τριών εντατικολόγων της Έδεσσας μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά για να καλύψουν τα κενά. Τώρα λένε θα τη μετατρέψουν σε ΜΑΦ. Ένας εντατικολόγος έμεινε. Η ΜΑΦ του ενός εντατικολόγου δεν μπορεί να νοσηλεύει διασωληνωμένα περιστατικά

Στον αέρα τα χειρουργεία

Η κανονικότητα απαιτεί να γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία, να εκδίδονται και να επικαιροποιούνται λίστες αναμονής χειρουργείων και όχι να υπάρχουν σε λίστα αναμονής ασθενείς δύο και τρία χρόνια για χειρουργείο.

Στα νοσοκομεία δεν γίνονται σοβαρά χειρουργεία που απαιτούν εισαγωγή σε γενική εφημερία λόγω των ελλείψεων.

Ο ιδιωτικός τομέας παραμένει ανέγγιχτος. Δεν παραχωρούνται ΜΕΘ για να μπορούν στις ιδιωτικές κλινικές να προγραμματίζουν σοβαρές επεμβάσεις εν αντιθέσει με τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι χειρουργικές αίθουσες περιορίστηκαν λόγω αναστολών εργασίας

Λίστες χειρουργείων δεν εκδίδονται ή δεν τηρούνται. Στο Ιπποκράτειο λειτουργούν 3 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που διαθέτουν και τις 7 που λειτουργούσαν.

Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ από 12 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν 6.

Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από 12 τις χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν 8.

Για ποια κανονικότητα μιλάμε;

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024