Γερμανία – κοροναϊός – Ζητούν τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης τον Νοέμβριο
Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» χαρακτηρίζει «μέτριο» τον κίνδυνο για τους εμβολιασμένους κατά της Covid-19,
Η λήξη της «κατάστασης επιδημίας εθνικής εμβέλειας» στις 25 Νοεμβρίου εισηγείται ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, επικαλούμενος τον περιορισμένο για τους εμβολιασμένους κίνδυνο από την Covid-19.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με τους υπουργούς Υγείας των κρατιδίων, ο κ. Σπαν τάχθηκε υπέρ της σταδιακής κατάργησης της έκτακτης κατάστασης που ισχύει εδώ και 19 μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Μέτριος ο κίνδυνος
Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» χαρακτηρίζει «μέτριο» τον κίνδυνο για τους εμβολιασμένους κατά της Covid-19, οπότε, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, με δεδομένο το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στις 28 Μαρτίου 2020 θα μπορούσε να λήξει στις 25 Νοεμβρίου. Η τελευταία παράταση είχε δοθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, για τρεις μήνες και λήγει αυτόματα εφόσον δεν υπάρξει νέα παράταση της Bundestag.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στην ομοσπονδιακή και στις κρατιδιακές κυβερνήσεις το δικαίωμα να εκδίδουν διατάγματα με μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως για τη χρήση προστατευτικής μάσκας ή την εφαρμογή άλλων προληπτικών μέτρων.
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Δύο τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωνένος ο ένας – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Πιθανότατα προκλήθηκε μετά από πτώση κεραυνού
- Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Σισμανόγλειο, ανακρίνεται 74χρονος – «Δεν σχετίζεται με το περιστατικό ο θάνατος 90χρονης»
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442