Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεφτίλισαν ακόμη και το VAR Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος – Ο Κλάτενμπεργκ οφείλει να τους στείλει σπίτι τους

Ξεφτίλισαν ακόμη και το VAR Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος – Ο Κλάτενμπεργκ οφείλει να τους στείλει σπίτι τους

Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος έκλεισαν τα μάτια σε δύο κραυγαλέες φάσεις στο ΑΕΚ-Ατρόμητος, καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Ο Κλάτενμπεργκ θα είναι συνένοχος εάν τους αφήσει να σφυρίξουν ξανά σύντομα.

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Βλέπει κάποιος το σκορ, χωρίς να έχει δει το παιχνίδι και μένει… ήσυχος ότι η Ενωση κυριάρχησε. Και ότι η εποχή Γιαννίκη ξεκίνησε με σούπερ μπάλα, με κυριαρχία, με σπουδαίο ποδόσφαιρο. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι περίπλοκο άθλημα. Ενα πέναλτι, μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες. Δύο πέναλτι, είναι μοτίβο.

Στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ο Ρότα πήρε φόρα. Ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Κλωναρίδη. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος, μπροστά στη φάση, χωρίς να έχει οποιονδήποτε να εμποδίζει το οπτικό του πεδίο, λέει «παίζετε». Δεν ιδρώνει καν. Δεν κάνει καν το… απλό, να δώσει φάουλ έξω από την περιοχή. Ενα μάρς φάουλ. Εστω ότι μπορεί να είναι εκτός περιοχής η φάση βρε αδερφέ. Τίποτα.

Το παιχνίδι σταματάει για φάουλ υπέρ της ΑΕΚ. Η φάση περνάει στα χέρια του Σιδηρόπουλου. Του «ελίτ», του «κορυφαίου», εκείνου που έπρεπε να κάνει το απλό. Να δει την ανατροπή και ότι αυτή γίνεται πάνω στη γραμμή. Ή έστω οριακά έξω. Τίποτα και ο Σιδηρόπουλος.

Κι αν αυτή η φάση ελέγχεται και μπορεί κάποιος να πει ότι ίσως να μην ήταν εντός περιοχής ο Κλωναρίδης, στη φάση του 29ου λεπτού, αυτοί που ξεκάθαρα ελέγχονται και πρέπει να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις ο Κλάτενμπεργκ, είναι οι διαιτητές.

Ο Ρότα παίρνει φόρα, τρώει την ντρίμπλα από τον Κουλούρη και τον ξαπλώνει χτυπώντας ξεκάθαρο το αριστερό του πόδι. Η φάση είναι μέσα στην περιοχή, άρα δεν υπάρχει κάτι να στηριχθεί ο Παπαδόπουλος. Πάλι μπροστά στη φάση, με εξαιρετική οπτική και χωρίς εμπόδια. Τι έκανε ο Θεσσαλονικιός διαιτητής; Τίποτα. Εκανε ότι δεν είδε. Ούτε πέναλτι, ούτε τίποτα. Σαν μην έγινε ποτέ η φάση. Μια φάση ντροπή.

Αλλά ακόμη μεγαλύτερη ντροπή ήταν για τον κύριο στο VAR. Διότι το να μην το δει ο διαιτητής στο γήπεδο, ας πούμε ότι είναι… λάθος. Τι ακριβώς δεν είδε ο Σιδηρόπουλος από το VAR. Τι έπρεπε να γίνει ώστε ο «ελίτ», ο «κορυφαίος» κλπ να υποδείξει ένα καταφανέστατο πέναλτι. Που μπορούσε να αλλάξει τις συνθήκες του αγώνα, καθώς σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 1-0.

Είναι σαφές ότι ο Σιδηρόπουλος ή δεν ήθελε να το δώσει ή… δεν ήθελε να το δώσει. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση. Δεν υπάρχει κάπου να στηριχθείς. Το εν λόγω πέναλτι θα το έδινε και ο Μελισσανίδης. Και ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος, όχι ο διαιτητής, ο άλλος, ο… της ΑΕΚ.

Πλέον το θέμα περνάει στα χέρια του Κλάτενμπεργκ. Ο Αγγλος οφείλει να πάρει σκληρές αποφάσεις για δύο διαιτητές που δεν βρέθηκαν απλά ανεπαρκείς στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αλλά που επί της ουσίας δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά, ενώ είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να το πράξουν. Οι φάσεις ήταν πεντακάθαρες.

Πέρυσι, ο Κλάτενμπεργκ εξαφάνισε για δύο μήνες τους Παπαπέτρου, Τζαγκαράκη για το παιχνίδι Ατρόμητος Ολυμπιακός. Ακόμη και χυδαίες παρεμβάσεις υποτακτικών μελών της ΕΠΟ υπήρξαν για να τον πιέσουν. Εάν, λοιπόν, τον έπεισαν τα «εργαλεία» της εξυγίανσης να «φάει» τους διαιτητές εκείνου του αγώνα, φέτος οφείλει στον εαυτό του και εάν θέλει να λέει ότι είναι άμεμπτος και κρατάει ίσες αποστάσεις, να τελειώσει αυτούς τους δύο διαιτητές. Ειδάλλως, θα είναι σαν να είδε και ο ίδιος το/τα πέναλτι του Ρότα στο VAR και να είπε «παίζετε» στο έγκλημα…

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024