Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καρλίτος – O «φονιάς» της Λεωφόρου

Καρλίτος – O «φονιάς» της Λεωφόρου

Πρώτο χατ τρικ μετά το Μάρτιο του 2018. Και ήδη το 1/3 των γκολ της καλύτερης σεζόν της καριέρας του

Στο 6′ πήρε την πάσα από τον Ρούμπεν Πέρεθ, έκανε κίνηση παράλληλα με την εστία, άφησε πίσω του τον προσωπικό του αντίπαλο και με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 38′ έκανε κίνηση στον κενό χώρο, πήρε την υπέροχη κάθετη του Αλεξανδρόπουλου, διάλεξε τη… δύσκολη γωνία αν δούμε πως είχε το κορμί του και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Στο 53′ είπε «ευχαριστώ» στον Βαφέα για το δώρο-τετ α τετ που του έδωσε και «εκτέλεσε» με άνεση για τρίτη φορά τον Χουτεσιώτη.

Κι όταν βγήκε από το γήπεδο; Η Λεωφόρος ήταν στο πόδι για να αποθεώσει τον νέο ήρωά της. Carlitos majestic έχει ονομάσει το προφίλ του στο Instagram ο ισπανός ποδοσφαιριστής. Που σημαίνει «Καρλίτος ο μεγαλοπρεπής». Τέτοιος ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Μεγαλοπρεπής. Όχι μονάχα επειδή σημείωσε τρία γκολ. Αλλά γιατί κάθε του επαφή με την μπάλα, κάθε του κίνηση, κάθε του ντρίπλα ξεσήκωνε το κοινό που παραληρούσε για τον Ισπανό, που κάνει τη χρονιά της ζωής του.

Το χθεσινό του χατ τρικ ήταν το πρώτο του έπειτα από 3,5 χρόνια. Από τις 9 Μαρτίου 2018, την περίοδο που μεσουρανούσε και έχτιζε το όνομά του στην Πολωνία, είχε να βάλει τρία γκολ σε ένα ματς ο Καρλίτος. Τότε φορώντας τη φανέλα της Βίσλα Κρακοβίας είχε πετύχει και τα τρία γκολ στο 3-1 απέναντι στη Σλασκ Βρότσλαβ.

Εκείνες οι σεζόν που έκανε στην Πολωνία, με τη Βίσλα και αργότερα με τη Λέγκια, υπήρξαν τα… παράσημά του για τους επόμενους σταθμούς της καριέρας του. Εκείνον τον Καρλίτος είχε φέρει στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός. Τον Καρλίτος των 100 και βάλε γκολ που αναφέρονταν στο βιογραφικό του. Αυτόν βλέπουμε φέτος.

Εφτά γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια σηματοδοτούν το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του Ισπανού. Και ήδη περίπου το 1/3 των γκολ της καλύτερης σεζόν της ζωής του. 24 γκολ είχε βάλει με τη Βίσλα στην «Εξτρακλάσα» της Πολωνίας τη σεζόν 2017-18. Έχει ήδη εφτά, όλα στη Λεωφόρο, που φαίνεται πως… απογειώνει και τον Ισπανό και όλη την ομάδα. Δύο στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα, δύο με το Βόλο, τρία με τον Ιωνικό.

Παίζοντας όχι σαν σέντερ φορ, αλλά μερικά μέτρα πιο πίσω. «Εννιαροδεκάρι», αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος όρος στο ποδόσφαιρο. Σε μια θέση που του ταιριάζει, γιατί του δίνει το χώρο να κινηθεί, να πασάρει, να εκτελέσει, να ντριπλάρει. Και να ήταν μόνο αυτά; Ο Ισπανός είναι παίκτης ομάδας. Για δεύτερη σερί φορά έκανε χώρο σε συμπαίκτη του για να του δώσει την ευκαιρία να σκοράρει κι εκείνος.

Απέναντι στο Βόλο έδωσε το πέναλτι στον Βιτάλ. Απέναντι στον Ιωνικό το έδωσε στον Παλάσιος. Και οι δύο Λατινοαμερικάνοι σημείωσαν τα πρώτα τους γκολ με τον Παναθηναϊκό, επειδή ο Καρλίτος, που βάσει των εντολών του Γιοβάνοβιτς είναι ο εκτελεστής των πέναλτι, τους έδωσε την μπάλα με χαρά.

Εκτός του Καρλίτος βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό που στη Λεωφόρο είναι ικανός να διαλύσει τους αντιπάλους του μέσα σε δευτερόλεπτα. Με το Βόλο σημείωσε γκολ στο 2′ και στο 4′. Με τον Ιωνικό σκόραρε στο 53′ το 3-1 και με τη σέντρα κέρδισε το πέναλτι για το 4-1. Έχοντας όλη την ενδεκάδα του σε καλή μέρα. Ψάχνεις να βρεις παίκτη που υστέρησε και δεν τα καταφέρνεις.

Ο Παλάσιος προσαρμόζεται και έδειξε πως του ταιριάζει το… σεντερφοριλίκι (άλλο τρικ του Γιοβάνοβιτς που βγήκε), ο Χατζηγιοβάνης τους περνούσε με όποιον τρόπο ήθελε (ανεβασμένος από το περιβραχιόνιο;), ο Ρούμπεν είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ που έχουμε δει στην Ελλάδα, ο Αλεξανδρόπουλος αν συνεχίσει έτσι θα τον βλέπουμε σε μεγάλο πρωτάθλημα σε 1-2 χρόνια, ο Σάντσες μάς κάνει να απορούμε ακόμα περισσότερο με τον Μπόλονι που… βάφτισε πέρσι δεξί μπακ τον Μολό.

Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένα μια πολύ καλή ομάδα και αυτό το οφείλει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θεωρώ πως σύντομα θα βρει την ισορροπία του και στα εκτός έδρας παιχνίδια και θα μπορέσει να θέσει τον πήχη του πιο ψηλά, κρατώντας χαμηλά όμως την… μπάλα. Χωρίς να παίρνουν τα μυαλά αέρα. Αλλά απολαμβάνοντας κάθε… γουλιά καλού ποδοσφαίρου που μπορεί να προσφέρει.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024