Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Χρησιμοποιείτε το βασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών κ. Τσίπρα - Θέλετε να αυξήσετε κι άλλο τα ποσοστά σας;

Μητσοτάκης – Χρησιμοποιείτε το βασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών κ. Τσίπρα – Θέλετε να αυξήσετε κι άλλο τα ποσοστά σας;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ξανά τον λόγο μετά τη δευτερολογία Τσίπρα. Τι απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσα του καταλόγισε.

Στα «βαριά λόγια» που ακούστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη δευτερόλογία του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πήρε ξανά τον λόγο στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας της επίκαιρης ερώτησης για την πανδημία.

«Επιχείρημα των αντιεμβολιαστών»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το βασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών για τους εμβολιασμένους που αρρωσταίνουν ή για το ότι 12% των εμβολιασμένων είναι διασωληνωμένοι. Μάλιστα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην το ξαναχρησιμοποιήσει εκτός αν θέλει να αυξήσει το ποσοστό του στους αντιεμβολιαστές, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Αν οι ενήλικοι είχαν εμβολιαστεί στο 95%, αντί του 80%, θα είχαμε λίγο πάνω από 50 διασωληνωμένους

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το σχέδιο της κυβέρνησης για να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων που είναι στο 5% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στην δευτερολογία του ότι το ΕΣΥ δεν πρόκειται να γίνει σύστημα μιας μόνο νόσου.

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πτυχές του σχεδίου «Ελευθερίας». «Τα σχολεία άνοιξαν υποδειγματικά», είπε ο πρωθυπουργός, τα πανεπιστήμια είναι ανοικτά, η εστίαση είναι ανοικτή με κανόνες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ποτέ δεν είπαμε βγάλτε τις μάσκες», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Βάλαμε ένα πλαίσιο που μας υπέδειξαν οι ειδικοί, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την υποχρεωτικότητα

«Δεν πρόκειται να υποχρεώσουμε άλλους να κάνουν το εμβόλιο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι δεν πρόκειται να δουλέψει γιατρός σε νοσοκομείο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Θα μείνει στη διαθεσιμότητα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε σκληρή κριτική στα στατιστικά που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι είναι του «ληξιαρχείου» και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατανοεί τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι επιστήμονες.

Επίσης, ο πρωθυπουργός μίλησε για τα ΜΜΕ που προβάλλουν «ψεκασμένους», ενώ πήραν χρήματα από την καμπάνια για τον κοροναϊό, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι σε όλα τα Μέσα θεσμικά, ενώ σημείωσε ότι αυτό το επιχείρημα δεν στέκει στην πραγματικότητα.

Για την Εξεταστική που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν ήθελε να τοποθετηθεί, αλλά αφού αυτό τέθηκε ως θέμα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δεχθεί να ερευνηθούν τα πάντα από το 2015 και μετά, δηλαδή να συμπεριληφθεί και η περίοδος διακυβέρνησης Τσίπρα.

«Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε τις εκλογές με 8 και 10 μονάδες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική με ψέματα είναι επικίνδυνη για τη χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι «δεν σας κάνει καλό να λέτε όχι σε όλα», όπως στην ελληνογαλλική συμφωνία ή τα μέτρα ανακούφισης στους πληγέντες.

«Θα κάνω τα πάντα για να αφήσω την τοξικότητα στο περιθώριο», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024