ΠΟΕΔΗΝ – Τρεις ασθενείς πέθαναν στο ΑΧΕΠΑ περιμένοντας για ΜΕΘ
«Οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη», τόνισε.
Για 3 θανάτους από κοροναϊό ασθενών που περίμεναν να μπουν σε ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον Real Fm της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως από τους 7 διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης οι τρεις πέθαναν σε απλή κλίνη κοροναϊού, ενώ άλλοι τέσσερις παραμένουν στο ίδιο νοσοκομείο διασωληνωμένοι, αλλά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
«Οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη», τόνισε.
Στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, διασωληνωμένοι ασθενείς και σε άλλα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα σήμερα άλλοι τρεις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» και άλλοι έξι στο «Παπαγεωργίου», οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Επίσης ο κ. Γιαννάκος περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ζήτησε για ακόμη μία φορά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία με δυο rapid test την εβδομάδα και τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς όπως είπε δεν είναι δυνατό να επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους συνοδούς ασθενών με ένα rapid test και να απαγορεύεται στους υγειονομικούς στους οποίους το τείχος ανοσίας έχει χτιστεί σε ποσοστό πλέον του 95%.
- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στη Βουδαπέστη για φερόμενη κακοποίηση παιδιών σε κρατικά ιδρύματα της Ουγγαρίας
- Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]
- Ο δημιουργός του Grand Theft Auto προειδοποιεί για την AI: «Αν αφήσεις το κινητό να σκέφτεται για σένα, χάνεις τον έλεγχο»
- Κατρίνης: «Χωρίς κανόνες, διαφάνεια και στρατηγική η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
- Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)









![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-128x85.jpg)























![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442