ΟΛΜΕ – Σταματά η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση – «Ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλους τρόπους»
Στη συνέλευση της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παρέχει η υπηρεσία.
Σύμφωνα με την τελευταία γενική συνέλευση των προέδρων σταματάει η απεργία/αποχή κατά της αξιολόγησης και «θα συνεχιστεί ο αγώνας με άλλους τρόπους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
Παράλληλα, η ΔΟΕ διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, ότι «η απεργία/αποχή συνεχίζει να ισχύει μέχρι την επίδοση της απόφασης του Εφετείου και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν συνεχίζουν να καλύπτονται».
Επίσης, στη συνέλευση της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παρέχει η υπηρεσία. Η ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς «κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία», όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία.
Η ΟΛΜΕ, υπενθυμίζει ότι «καθόλη την περίοδο της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση».
Τέλος, τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών τμημάτων και τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, ειδικά εν μέσω πανδημίας.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442