Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥπΑΑΤ για ζημιές από «Μπάλλο» - Οι αποζημιώσεις θα είναι άμεσες και δίκαιες

ΥπΑΑΤ για ζημιές από «Μπάλλο» – Οι αποζημιώσεις θα είναι άμεσες και δίκαιες

Τις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε ο Σπ. Λιβανός.

Τη διαβεβαίωση ότι και σε αυτή τη φυσική καταστροφή, η πολιτεία θα δράσει με ταχύτητα για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κατά την επίσκεψή του στον κάμπο του Λεσινίου, προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Από το πρωί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, αντιπεριφερειάρχες και τον αντιπύραρχο Ευστάθιο Τζέμο .

Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής ότι ύστερα από επικοινωνία του με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Χρήστο Στυλιανίδη και την περιγραφή της κατάστασης που αντιμετώπισε στην περιοχή, έγινε δεκτό το αίτημα του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ συνέστησε στον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κ. Λύρο να υποβάλει και αυτός σχετικό αίτημα ώστε μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για  να ξεπερασθούν γραφειοκρατικά προβλήματα.

Ο κ. Λιβανός ζήτησε από τις υπηρεσίες να προχωρήσουν στην καταγραφή των δομικών ατελειών και προβλημάτων που διαπιστώθηκαν από τις πλημμύρες και ανήγγειλε σύσκεψη του ΥπΑΑΤ, της Περιφέρειας, των Δήμων και των ΤΟΕΒ, με στόχο τη λήψη μέτρων ώστε να αποτραπεί η επανάληψη ανάλογων καταστροφών.

Σύμφωνα με τον ΥπΑΑΤ, σε ό,τι αφορά τις ζημιές στον αστικό ιστό στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, έχουν  ήδη ξεκινήσει οι καταγραφές από τους Δήμους και στη συνέχεια, σε συνεργασία με το θπουργείο Εσωτερικών και την κρατική αρωγή, θα δοθούν οι επιχορηγήσεις, ώστε να  μπορέσουν οι άνθρωποι να διαχειριστούν την προβληματική αυτή κατάσταση που προέκυψε.

Σε ό, τι αφορά τις ζημιές σε ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο,  στην περιοχή, και έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές, ώστε με άμεσο τρόπο και πάλι, να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων στους αγρότες.

Στις επιχειρήσεις  και κυρίως τις κτηνοτροφικές, που έχουν πληγεί  θα γίνει η καταγραφή που χρειάζεται από τις επιτροπές της περιφέρειας με συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΛΓΑ, και στη συνέχεια, πάλι μέσα από την διαδικασία την ταχύτατη που έχουμε χρησιμοποιήσει και στις προηγούμενες καταστροφές, θα δοθούν οι προκαταβολές και οι αποζημιώσεις, εκτιμώ στις επόμενες εβδομάδες.

«Μόλις ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις  στις πληγείσες περιοχές εδώ στον κάμπο του Λεσινίου, θα κάνουμε ειδική σύσκεψη με τον περιφερειάρχη,  τον δήμαρχο και με τους  προέδρους του ΤΟΕΒ της περιοχής έτσι ώστε να καταγραφούν όλες οι δομικές ανάγκες και οι ατέλειες που υπάρχουν καθώς και τα προβλήματα τα οποία μαστίζουν την περιοχή. Να καταγράψουμε ακριβώς ποιος είναι ο οδικός χάρτης, έτσι ώστε να μπορέσουμε κάθε αρμόδιος φορέας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα για τα οποία είναι υπεύθυνος. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό μίλησα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Μετά και από την άμεση επόπτευση που είχαμε σήμερα εδώ και του εξηγήσαμε τι έχει γίνει έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου Αγρινίου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πιστεύω θα ήταν χρήσιμο και ο Δήμος Μεσολογγίου να απευθυνθεί αναλόγως στην Πολιτική Προστασία έτσι ώστε να κηρυχθεί κι αυτός σε έκτακτη ανάγκη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα άμεσα και γρήγορα», επισήμανε ο Σπ. Λιβανός.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024