Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague – Ο Σλούκας, οι 2 αήττητες και o «άφαντος» Νέντοβιτς

Euroleague – Ο Σλούκας, οι 2 αήττητες και o «άφαντος» Νέντοβιτς

Η τέταρτη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε με τον Σλούκα να ηγείται, Αρμάνι και Μπαρτσελόνα να διατηρούν το απόλυτο και τον Παναθηναϊκό να μην αντέχει. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague τελείωσε και μαζί της η 4η αγωνιστική. Οραικές νίκες, «απόρθητες» έδρες, κάποιες ελάχιστες ομάδες να παραμένουν αήττητες και μια δύσκολη εξόρμηση που έδειξε ότι… χρειάζεται ακόμα δουλειά. Όλα τα είχε το χθεσινό πρόγραμμα με τις πέντε αναμετρήσεις του.

Σλούκας και… δεύτερο ημίχρονο, τον οδηγούν

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αφήσει γρήγορα πίσω του την οριακή ήττα στη Βαρκελώνη και να συγκεντρωθεί στο εντός έδρας ματς με τη Ζαλγκίρις, και αυτό ακριβώς έκανε, παίρνοντας τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρώτπς σκόρερ με 17 πόντους και καλά ποσοστά (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), μαζί με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε σχεδόν 19 λεπτά συμμετοχής, με μια ολοκληρωμένη παρουσία.

Το πιο σημαντικό για εκείνον δεν είναι μόνο η ίδια η εμφάνιση, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ήρθε λίγα 24ωρα μετά το κρίσιμο άστοχο σουτ κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην εκπνοή.

Πέρα όμως από τον Σλούκα σε ατομικό επίπεδο, αξίζει κανείς να σταθεί τόσο στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τρίτη περίοδο του Ολυμπιακού, όπου δέχθηκε μόλις 10 πόντους, βάζοντας 27 από πλευράς του, όσο και στα τρίποντα σε συνολικό επίπεδο, με άλλη μια τρομερή βραδιά πίσω από τα 6.75 με 14/28.

Η… μοναξιά του Μέικον και ο «άφαντος» Νέντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και ξεκίνησε στραβά με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην φτάνει. Το 30-12 της πρώτης περιόδου δεν άφησε και πολλά περιθώρια και το ματς ουσιαστικά τελείωσε πριν καν αρχίσει.

Ναι μπορεί να ακολούθησε στο σκορ τις 2 επόμενες περιόδους, αλλά ήταν πλέον αργά. Όσον αφορά τα πρόσωπα Ο Μέικον «διασώθηκε» με 18 πόντους κι ο Παπαγιάννης ακολούθησε όσο μπόρεσε με 12. Ο ψηλός του «Τριφυλλιού» δεν μπόρεσε, όπως βέβαια και κανείς άλλος να περιορίσει τον Ταβάρες.

Ο σέντερ των «Μπλάνκος» ήταν άχαστος κυριολεκτικά με 5/5 σουτ και 7/7 ελεύθερες βολές, μαζί με 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, κάνοντας «πάρτυ» σε άμυνα και επίθεση.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά και ο Παπαπέτρου είναι σε μέτριο βράδυ και ο Νέντοβιτς ουσιαστικα άποντος, η ήττα είναι φυσικό επακόλουθο. Ο Σέρβος δεν μπορεί με τίποτα να βρει ρυθμό ως τώρα, με μόνη «αναλαμπή» την εμφάνιση κόντρα στη Φενέρ.

Τζέιμς εναντίον Ντέιβις σημειώσατε «διπλό»

Η Μονακό μετά τη δύσκολη αποστολή κόντρα στη Ρεάλ είχε άλλη μια, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Παρότι οι Μονεγάσκοι πάλι «πούλησαν ακριβά το τομάρι τους» δεμ απέφυγαν την ήττα.

Ένας «σεληνιασμένος Μπράντον Ντέιβις οδήγησε τους Μπλαουγκράνα με 27 πόντους και 10/15 σουτ. Οι Μάικ Τζέιμς και Γουίλ Τόμας προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, όμως η αστοχία του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού στα τρίποντα (μόλις 2/7) έκανς δυσκολότερο το έργο των γηπεδούχων, που παρόλα αυτά λύγισαν μόλις στην παράταση.

Έτσι η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη μετά από 4 αγωνιστικές, νικώντας μάλι8στα δεύτερη βσυνεχόμενη παράταση.

Οριακά η ΤΣΣΚΑ με Κλάιμπερν και Σβεντ

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει ούτε το μπάτζετ, ούτε τα ονόματα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, όμως ζόρισε την ομάδα «του στρατού». Οι Μοσχοβίτες χρειάστηκαν τη συνδυασμένη προσπάθεια των Κλάιμπερν και Σβεντ, που σημείωσαν μαζί 34 πόντους (18 και 16 αντίστοιχα), προκειμένου να πάρουν τη νίκη.

Τους βοήθησε και το γεγονός ότι είχαν 11/13 ελεύθερες βολές, ενώ οι Σέρβοι μόλις 5 εκτελεσμένες σε όλο το ματς, από τις οποίες ευστόχησαν στις 4.

Τα τρίποντα «σήκωσαν την Αρμάνι

Η Μοαρτσελόνα δεν είναι η μόνη αήττητη καθώς την ακολουθεί η Αρμάνι Μιλάνο. Οι Ιταλοί επιλήθηκαν της Εφές που προσπαθεί να θυμίσει ότι είναι πρωταθλήτρια.

Το φοβερό είναι ότι οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι σε δίποντα και βολές, υστερώντας μόνο στα τρίποντα. Τελικά αυτά τα 6 παραπάνω της Αρμάνι τους «σκότωσαν».

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024