Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Σε ποιες περιοχές έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Σε ποιες περιοχές έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού

O μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη, στη Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από τη χώρα μας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάρα πολλών προβλημάτων. Υπερχειλίσεις χειμάρρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές ήταν τα κυριότερα από αυτά.

Στην Εύβοια ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, ενώ στην Αττική πλημμύρισαν δρόμοι και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον Κηφισό τη νύχτα της Πέμπτης (14/10) προς Παρασκευή.

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη έως και το πρωί του Σαββάτου (16/10). Όπως προκύπτει από τις καταγραφές, ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά). Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα, όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την Πέμπτη 14/10 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/10 και παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφηκαν:

Αίτημα να κηρυχθεί το Αγρίνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έντονα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, με πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

Ο δήμαρχος Αγρινίου υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του».

Ο δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου.

Επίσης από αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου εκεί θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Στο Καινούργιο απαιτήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τετραμελούς οικογένειας, ενώ σε όλες τις περιοχές βρίσκονται συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας.

Πλημμύρισε ο κάμπος Οινιαδών και επλήγησαν συνοικίες στο Μεσολόγγι

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι, με τον δήμο να αναφέρει ότι έπληξε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας».

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουν, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024