Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία - 44% πιο ακριβός ο λογαριασμός του ρεύματος

Ισπανία – 44% πιο ακριβός ο λογαριασμός του ρεύματος

Η ενεργειακή κρίση χτυπά αδυσώπητα ολόκληρη την Ευρώπη και η Ισπανία είναι από τις χώρες που βρίσκεται στο στόχαστρο.

O χειμώνας πλησιάζει και στην Ισπανία, με τις τιμές του ρεύματος να συνεχίζουν να αυξάνονται. Τελικά, παρά τις πιέσεις της Μαδρίτης, βραχυπρόθεσμα δεν θα υπάρξει κοινή λύση από τις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σάντσεθ θα πρέπει να διερευνήσει τους δικούς της τρόπους για να αντιμετωπίσει μια κρίση που διαβρώνει τους λογαριασμούς των εταιρειών και την οικονομία των νοικοκυριών και απειλεί να γίνει πηγή φθοράς μπροστά στους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών(ΙΝΕ): η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 10,9% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, 44% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ενεργειακή κρίση «σαρώνει» ολόκληρη την Ευρώπη

Η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας έχει εντείνει και τους φόβους για έναν δύσκολο επερχόμενο χειμώνα, καθώς τα νοικοκυριά απαιτούν θερμότητα και ωθούν την κατανάλωση σε μια εποχική κορύφωση.

Η τάση είναι παγκόσμια: οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν έναν πληθωρισμό 5,4% και οι χώρες του ευρώ 3,4%. Η Ισπανία, στη συγκεκριμένη περιοχή στα μισά του δρόμου, δεν ασχολείται μόνο με την καταπόνηση των καταναλωτών από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 22,1% σε 12 μήνες και το ντίζελ, 23%.

Ο λόγος για την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη είναι μια συρροή τοπικών παραγόντων, που συμπεριλαμβάνουν από χαμηλά αποθέματα φυσικού αερίου και υψηλό μεταφορικό κόστος από αγορές του εξωτερικού, μέχρι περιορισμένη παραγωγή από τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά, αλλά και τις εργασίες συντήρησης που έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τις πυρηνικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας καθώς και άλλες μονάδες.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024