Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό - Το ψευδοκράτος παραχωρεί έκταση γης στον κατοχικό στρατό της Τουρκίας - Επιστολή Αναστασιάδη στον ΟΗΕ

Κυπριακό – Το ψευδοκράτος παραχωρεί έκταση γης στον κατοχικό στρατό της Τουρκίας – Επιστολή Αναστασιάδη στον ΟΗΕ

Επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, τα μέλη του ΣΑ και τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ, θα αποστείλει ο Ν. Αναστασιάδης, προκειμένου να καταγγείλει την απόφαση του ψευδοκράτους για παραχώρηση έκτασης γης προς τον κατοχικό στρατό, και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ, θα αποστείλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να καταγγείλει τη νέα παράνομη και προκλητική ενέργεια από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του ψευδοκράτους για παραχώρηση έκτασης γης προς τον κατοχικό στρατό, και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει εκτενώς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις Βρυξέλλες, για όλες τις εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό, και συγκεκριμένα για τα όσα διημείφθησαν κατά την άτυπη τριμερή συνάντησή του με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη Νέα Υόρκη, και την καθυστέρηση που παρατηρείται στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024