Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο της Κέρκυρας - «Χάθηκε το σπίτι μου, χάνω την καρκινοπαθή αδελφή μου»

Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο της Κέρκυρας – «Χάθηκε το σπίτι μου, χάνω την καρκινοπαθή αδελφή μου»

Δράμα χωρίς τέλος στην Κέρκυρα, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Η κατάσταση στην Κέρκυρα συνεχίζει να είναι δραματική, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι,  όπως λένε, νιώθουν αβοήθητοι.

Δραματική είναι η έκκληση που απευθύνει ο κύριος Δήμος, με δάκρυα στα μάτια, μιλώντας στην κάμερα του STAR, για την αδελφή του.

«Εγώ έχασα το σπίτι μου, έπεσε όλο το βουνό πάνω, γέμισε με λασπόνερα από τις πόρτες και τα παράθυρα», ανέφερε αρχικά ο άτυχος άνδρας και πρόσθεσε πως η αδελφή του, που είναι καρκινοπαθής, χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Ωστόσο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν, τα προβλήματα είναι τεράστια και δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία, ενώ ούτε οι γιατροί μπορούν να μετακινηθούν.

«Έφερα την καρκινοπαθή αδελφή μου από το νοσοκομείο στο σπίτι, δεν βρίσκω γιατρό», ανέφερε και περιέγραψε ότι κλήθηκε ο ίδιος να τοποθετήσει τον καθετήρα που χρειάζεται η αδελφή του.

«Η αδελφή μου πεθαίνει», ανέφερε με αναφιλητά και συμπλήρωσε: «Το σπίτι μου χάθηκε, χάνω και την αδελφή μου, όποιος μπορεί ας έρθει».

«Δεν σήκωνε το τηλέφωνο κανείς»

Πριν από τον κύριο Δήμο, στην κάμερα του σταθμού μίλησε μια γυναίκα, που κατήγγειλε πως είναι αδικαιολόγητο το 2021 να επικρατεί τέτοια κατάσταση.

«Αύξηση σε φόρους, σε ρεύμα, όποιος έχει τα κότσια να έρθει εδώ. Χωθήκαμε μισό μέτρο κάτω από τη λάσπη», ανέφερε απελπισμένη.

Ένας άλλος κάτοικος της Κέρκυρας δήλωσε πως «το επιτελικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά»: «Δεν σήκωνε το τηλέφωνο κανένας. Μας λένε ότι μπορεί να έρθουν. Αυτό μπορεί να γίνει σε κανένα μήνα. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πάνε νοσοκομείο, δεν έρχεται κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Κέρκυρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες, Πέμπτη, με δρόμους να έχουν κοπεί στη μέση και τις καταστροφές να είναι τεράστιες.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024