Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία - Τα τελευταία «χτυπήματα» του «Μπάλλου» - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν, πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία – Τα τελευταία «χτυπήματα» του «Μπάλλου» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν, πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει «σαρώσει» σχεδόν όλη τη χώρα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να κινηθεί βορειότερα, όπως προειδοποιεί και το 112. Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που έχει «χτυπήσει» πολλές περιοχές της χώρας και οδήγησε στον θάνατο έναν κτηνοτρόφο στην Εύβοια, φαίνεται ότι κινείται βορειότερα, όπως προειδοποίησε και η υπηρεσία 112 με μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμα που εστάλη στα κινητά όσων μένουν ή βρίσκονται σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη τονίζεται ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Δείτε το μήνυμα του 112

Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής.

Για αύριο Σάββατο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, ΒΑ Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα νότια.

Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Ανεμοι έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές που θα σταματήσουν από το μεσημέρι θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς. Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών έχει κάνει και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo

To Μeteo στη δική του πρόγνωση αναφέρει ότι βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά αναμένονται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021. Άνοδος της θερμοκρασίας στο κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

247 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών ανέμων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας από Ω/07:00/15-10-2021 έως Ω/18:00/15-10-2021, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΥ έλαβε συνολικά 247 κλήσεις, ως κάτωθι:

Αναλυτικά:

– Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, ως κάτωθι:

  • 159 για αντλήσεις υδάτων
  • 55 για κοπές δέντρων
  • 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

– Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Όπως σημειώνει η Πυροσβεστική: «Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Συγκλονιστικές εικόνες από την επέλαση της κακοκαιρίας

Ο «Μπάλλος» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα από την Αττική μέχρι την Κέρκυρα και την Κρήτη, ενώ οι εικόνες από τις πλημμυρισμένες γειτονιές έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το MEGA:

Δείτε Live πώς κινείται η κακοκαιρία

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024