Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Μάλιστα, ήδη σε πολλές περιοχές στο κέντρο έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 στην Αθήνα, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, με τον «Μπάλλο» να συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας. Ευτυχώς η βροχόπτωση διήρκησε για περίπου επτά λεπτά.

Μάλιστα, παρά το μικρό χρονικό διάστημα της βροχόπτωσης, ήδη σε πολλές περιοχές στο κέντρο έχουν δημιουργήθηκαν προβλήματα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από τα Πετράλωνα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Από νωρίς χθες τόσο η κυβέρνηση όσο και οι μετεωρολόγοι εφιστούσαν την προσοχή στο χρονικό διάστημα από τις 3 μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς εκεί αναμένεται η μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού.

Ενδεικτικά τα όσα είπε ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος εκτιμούσε ότι ο «Μπάλλος» θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τις επόμενες ώρες. Το ίδιο προβλέπει και το Poseidon System.

Τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, εκτός από το Καστελόριζο, όπου η πιθανότητα για βροχή είναι πάρα-πάρα πολύ μικρή, σε όλη την υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος με μπόρες βροχές και καταιγίδες.

Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια τμήματα της χώρας, όπως και στα υπόλοιπα ανατολικά και κυρίως νότια νησιωτικά τμήματα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, με τον καιρό να είναι πιο «κλειστός» στη βόρεια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις παράκτιες περιοχές.

Στα πολύ βορειοδυτικά σύνορα της χώρας και σε μεγάλα υψόμετρα, θα έχει ξανά χιόνια, πολύ πιο τοπικά και ασθενή. Από μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Παρασκευής, βλέπετε ότι ο σχετικός χάρτης της ΕΡΤ3 γεμίζει με θαυμαστικά κινδύνου. Δείτε τις περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, μεταξύ των οποίων η πολύπαθη Εύβοια που κινδυνεύει να έχει μεγάλες πλημμύρες εξαιτίας των καλοκαιρινών πυρκαγιών.

Δύσκολη νύχτα για Αττική και Χαλκιδική

Για δύσκολη νύχτα έκανε λόγο και ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Αττικής και της Χαλκιδικής, καθώς και οι 2 περιοχές είναι ήδη πολύ επιβαρυμένες  και το έδαφος κορεσμένο καθώς έχουν πέσει πάνω από 150 mm βροχής μέσα σε 6 ώρες, όταν σε μια μέση χρονιά πέφτουν 400-450 mm νερού.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Από αύριο το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά, ενώ στην Αττική, αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024