Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι σε Wall Street, Ευρώπη, εμπορεύματα και πετρέλαιο

Ράλι σε Wall Street, Ευρώπη, εμπορεύματα και πετρέλαιο

Ισχυρή ήταν η ώθηση που έδωσαν οι αμερικανικές τράπεζες, με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν, στη Wall Street, η οποία έκλεισε με σημαντικά κέρδη, όπως και οι ευρωαγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν νωρίτερα θετικά

Ισχυρή ήταν η ώθηση που έδωσαν οι αμερικανικές τράπεζες, με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν, στη Wall Street, η οποία έκλεισε με σημαντικά κέρδη, όπως και οι ευρωαγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν νωρίτερα θετικά.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,56% στις 34.912 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,71% στις 4.438 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,73% στις 14.823 μονάδες.

Την Πέμπτη ανακοίνωσαν αποτελέσματα για το γ΄τρίμηνο του έτους οι Bank of America, Citigroup, Wells Fargo και Morgan Stanley, ξεπερνώντας κατά κόρον τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δίνοντας έτσι το μήνυμα της ισχυροποίησης λόγω της οικονομικής ανάκαμψης. Επίσης, οκτώ εισηγμένες του δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα, με όλες να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις.

Σημαντικά ήταν και τα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος έλαβε ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Παραδοσιακά η χαμηλότερη απόδοση των τίτλων σταθερού εισοδήματις καθιστά πιο ελκυστική την αποτίμηση των μελλοντικών ταμειακών εισροών σε μετοχές που συνδέονται με την ανάπτυξη. Οι Microsoft, Apple και Facebook σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 1%, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος στην Alphabet.

Στα μάκρο της ημέρας, κάτω από 300.000 έπεσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τις πρώτες μέρες της πανδημίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Τα σημερινά στοιχεία θεωρούνται ως μια ακόμα ένδειξη πως η αγορά εργασίας πλησιάζει στην προ πανδημία εικόνα της.

Κέρδη σε πετρέλαιο και μέταλλα

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και η πτώση του δολαρίου έδωσαν ώθηση στα μέταλλα, με τα συμβόλαια του χρυσού να φτάνουν σε υψηλά ενός μήνα, ή στα 1.795 δολάρια. Κέρδη 1,88% σημείωσε και το ασήμι, με την πλατίνα να καταγράφει άλμα 3,38%.

Επίσης, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αφού ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία απέρριψε τις εκκλήσεις για πρόσθετη προσφορά από τον OPEC+, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Ειδικότερα, το brent σημείωσε κέρδη 0,7% στα 83,76 δολάρια το βαρέλι, αν και νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στα 84,50 δολάρια, ενώ το αργό έκλεισε στα 80,96 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 52 σεντς.

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έλαβαν σημαντική ώθηση τόσο από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, όσο και από τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας ότι θα στηρίξει ενεργειακά την Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να ενισχύεται κατά 3,3%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,92% στις 7.207 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,40% στις 15.462 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,33% στις 6.658 μονάδες.

Θετικά επίσης επέδρασε στην αγορά η χθεσινή διαβεβαίωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει το φυσικό αέριο που η Ευρώπη χρειάζεται. Βέβαια, η αβεβαιότητα ενόψει του χειμώνα παραμένει, με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν με επιφύλαξη περισσότερο κίνδυνο στα χαρτοφυλάκια τους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η THG σημείωσε κέρδη 5,6%, αλλά με την δανική Chr Hansen να χάνει 7,4%, λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Απώλειες 3,7% και για την Demant, μετά την ανάκληση παρτίδας κοχλιακών εμφυτευμάτων.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024