Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φώφη Γεννηματά - Κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά – Κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρξει αναβολή στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις στο ΚΙΝΑΛ, μετά την ανακοίνωση της Φώτης Γεννηματά ότι αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, λόγω της υποτροπής που παρουσίασε η υγεία της.

Μπορεί για για λόγους ηθικούς αλλά και πολιτικούς, να έχουν παγώσει οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου, με τους εναπομείναντες υποψηφίους (Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο), να ανακοινώνουν αναστολή των εκστρατειών τους, ωστόσο σύντομα, αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή θέση τόσο των τριών, όσο και του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά, είναι να μην υπάρξει καμία αναβολή στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Το κρίσιμο θέμα, που συζητείται στο παρασκήνιο είναι εάν θα υπάρξει και πώς, κάποια παράταση στην προθεσμία για κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους. Η προθεσμία λήγει μεθαύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και η συζήτηση σχετίζεται με το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο καινούργιο υποψήφιο, που προφανώς θα θέλει να εκφράσει το χώρο, ο οποίος είχε επιλέξει να στηρίξει την επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά.

Εν αναμονή εξελίξεων

Τα επόμενα 24ωρα τόσο η ηγεσία και τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής συλλογικά, όσο και οι εναπομείναντες υποψήφιοι για την ηγεσία του, αναμένεται να σταθμίσουν τα δεδομένα.

«Τα πολιτικά εκ των πραγμάτων για τούτες τις ώρες και σήμερα και αύριο, έχουν παγώσει. Τις επόμενες ημέρες με νηφαλιότητα τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν για να δουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες», δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στον Σκάι, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και πως δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις ημερομηνίες και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εκλογές. «Τέτοια γεγονότα καμιά φορά μπορούν να αφυπνίσουν, να κινητοποιήσουν, να συσπειρώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, φέρονται να επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά και να συμφώνησαν να συναντηθούν και δια ζώσης για να συζητήσουν για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Όπως είπε μεταξύ άλλων, ο Χάρης Καστανίδης, σε δηλώσεις στην ΕΡΤ: «Θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε τι θα γίνει με τις εκλογές».

Σημειώνεται ότι, παρά την αιφνίδια υποτροπή στην υγεία της, η Φώφη Γεννηματά, θα συνεχίσει να διατηρεί τις ευθύνες που απορρέουν από το αξίωμα του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την αντικατάστασή της. Αυτό απορρέει άλλωστε και από την γραπτή δήλωσή της στην οποία επισήμανε πως «ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024