Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία - Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση των ζημιών πριν το νέο κύμα

Κακοκαιρία – Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση των ζημιών πριν το νέο κύμα

Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά τους, καθώς ένα νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει από την Πέμπτη την περιοχή

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι κάτοικοι αλλά και ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να θωρακίσουν τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, πριν την έλευση του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο το βράδυ ολόκληρη τη χώρα.

Δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, αυτοκίνητα –βάρκες, πολίτες που προσπαθούν με ακροβατικά να διασχίσουν πλημμυρισμένες αυλές και αντιπλημμυρική θωράκιση με τσουβάλια γεμάτα άμμο.

Στην Κοτσικιά της βόρειας Εύβοιας δεν έχει σταματήσει να βρέχει, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία έχει μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, όπου ακόμα και οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς δεν μπορούν να κινηθούν.

Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά τους, καθώς ένα νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει από την Πέμπτη την περιοχή.

Την ώρα που στο εκκλησάκι στον οικισμό Κοτσικιά έχει τουλάχιστον 15 πόντους λάσπη ακόμα, κάτοικοι τοποθετούν τσουβάλια με άμμο στην είσοδο των σπιτιών τους υπό τον φόβο της νέας επιδείνωσης του καιρού.

Αγία Άννα, Αχλάδι, Κοτσικιά και Ψαροπούλι είναι οι περιοχές που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας «Αθηνά», εκεί όπου η κάμερα του MEGA κατέγραψε εικόνες καταστροφής.

Τουλάχιστον 200 σπίτια στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας πλημμύρισαν, σε πολλά καταστράφηκε η οικοσκευή. Δρόμοι απροσπέλαστοι, περιουσίες βυθισμένες στις λάσπες, χωράφια που μετατράπηκαν σε λίμνες.

Τα πρώτα κορμοδέματα άρχισαν να μπαίνουν στις 22 Σεπτεμβρίου, αφού έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες. Σήμερα 700 περίπου δασεργάτες επιχειρούν να στήσουν φράγματα εκεί όπου οι καταστροφικές φωτιές αφάνισαν τον ρόλο της φύσης.

Ενόψει της νέας κακοκαιρίας, τα ερπυστριοφόρα ετοιμάζονται να καθαρίσουν τα ρέματα για να μην ξαναδούν οι κάτοικοι εικόνες των προηγούμενων ημερών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024