Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικό τσιγάρο – Πρώτη άδεια της αμερικανικής FDA σε προϊόν ατμίσματος

Ηλεκτρονικό τσιγάρο – Πρώτη άδεια της αμερικανικής FDA σε προϊόν ατμίσματος

Μέχρι σήμερα τα προϊόντα ατμίσματος πωλούνται στις ΗΠΑ χωρίς άδεια.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε για πρώτη φορά προϊόντα ατμίσματος αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία των καπνιστών.

Αρνήθηκε πάντως να αδειοδοτήσει υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις, τα οποία γίνονται αντικείμενο κατάχρησης μεταξύ ανηλίκων.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα πωλούνται στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια χωρίς να έχουν πάρει το επίσημο πράσινο φως των αρχών. Η FDA είχε δώσει στους κατασκευαστές περιθώριο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν αιτήσεις αδειοδότησης προκειμένου να παραμείνουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Η νέα απόφαση της FDA αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vuse Solo της καπνοβιομηχανίας R.J. Reynolds, μέλος του ομίλου της British American Tobabbaco. Άδεια έλαβαν και τα αντίστοιχα δοχεία υγρών αναπλήρωσης.

«Τα δεδομένα του κατασκευαστή δείχνουν ότι τα προϊόντα με γεύση καπνού θα μπορούσαν να βοηθήσουν εθισμένους ενήλικες καπνιστές να υιοθετήσουν αυτά τα προϊόντα –είτε πλήρως είτε με σημαντική μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων- και να μειώσουν την έκθεσή τους σε επιβλαβή χημικά» δήλωσε ο Μιτς Ζέλερ, διευθυντής του Κέντρου Προϊόντων Καπνού της FDA.

Παράλληλα, η υπηρεσία επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στις διαφημίσεις της R.J. Reynolds στο Διαδίκτυο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Η FDA αρνήθηκε να εγκρίνει δέκα υγρά αναπλήρωσης με άλλες γεύσεις εκτός από καπνό, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με έρευνα, ένας στους δέκα μαθητές λυκείου που ατμίζει χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο Vuse.

Τα υγρά με γεύση καπνού, αντίθετα, δεν είναι δημοφιλή μεταξύ των ανηλίκων, και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προϊόντα αυτά οδηγούν τους νέους στο κάπνισμα, έκρινε η FDA.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024