Υεμένη – Λουτρό αίματος για την κατάληψη της πόλης Μαρίμπ
Η συμμαχία επενέβη στη σύρραξη στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που υποχωρούσαν άτακτα μπροστά στην ραγδαία προέλαση των ανταρτών Χούθι
«Στοχευμένη επιχείρηση» στη βόρεια Υεμένη είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από 156» αντάρτες Χούθι τις τελευταίες 24 ώρες, νότια της πόλης στρατηγικής σημασίας Μαρίμπ, η οποία έχει μετατραπεί από τις αρχές του χρόνου σε θέατρο πολυαίμακτης μάχης, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας.
«Η στοχευμένη επιχείρηση στην αλ Αμπντίγια κατέστρεψε οκτώ στρατιωτικά οχήματα και σκότωσε πάνω από 156 τρομοκρατικά στοιχεία», ανακοίνωσε η συμμαχία, σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Διευκρίνισε ότι διεξήχθησαν 33 πλήγματα εναντίον των σιιτών ανταρτών τις προηγούμενες 24 ώρες.
Μεγάλη αντεπίθεση
Η συμμαχία επενέβη στη σύρραξη στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που υποχωρούσαν άτακτα μπροστά στην ραγδαία προέλαση των ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. Οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν τη Μαρίμπ, το έσχατο κυβερνητικό οχυρό στον βορρά.
Οι μάχες στην Αλ Αμπντίγια, η οποία πολιορκείται από τους Χούθι, στοίχισαν επίσης τη ζωή σε 17 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων τις προηγούμενες 48 ώρες, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν απώλειες στις τάξεις τους.
Πλούσια σε πετρέλαιο
Η Αλ Αμπντίγια βρίσκεται στην επαρχία Μαρίμπ, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια από την ομώνυμη πρωτεύουσα της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής.
Η κλιμάκωση της μάχης της Μαρίμπ επιτείνει αυτήν που ο ΟΗΕ αποκαλεί τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο. Ο Οργανισμός προειδοποιεί το τελευταίο διάστημα ολοένα εντονότερα εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει λιμός ευρείας κλίμακας.
Η σύρραξη των τελευταίων επτά και πλέον ετών έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους, λένε διεθνείς οργανώσεις αρωγής.
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
- Βράζουν οι θάλασσες
- Τραμπ Vs Μελόνι: Η κοινή αντι-woke ατζέντα δεν στάθηκε αρκετή για να σώσει τη συμμαχία τους
- Αγροτικές επιδοτήσεις: Προσυμπληρωμένες αιτήσεις με ΑΦΜ, ΙΒΑΝ, ΚΑΔ και περιορισμός των μεσαζόντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)










![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)





![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)








![Διάσωση εγκλωβισμένου στη Βενεζουέλα μετά από περισσότερες από 190 ώρες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_5923790968672947697_w-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442