Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμια  - Με πιστοποιητικά και ουρές η επιστροφή των φοιτητών - Διαθέσιμη η τρίτη δόση

Πανεπιστήμια – Με πιστοποιητικά και ουρές η επιστροφή των φοιτητών – Διαθέσιμη η τρίτη δόση

Συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες από τις στάσεις και τα λεωφορεία μέχρι τα πανεπιστήμια λόγω των νέων μέτρων που εφαρμόζονται για τον έλεγχο των πράσινων πιστοποιητικών.

Πρώτη μέρα λειτουργίας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τους φοιτητές να έχουν σχηματίσει τεράστιες ουρές στην είσοδο για τον έλεγχο των πιστοποιητικών.

«Αν κάναμε τον έλεγχο μέσα, θα είχαμε συνωστισμό 2.000 φοιτητών μέσα σε κλειστό χώρο. Τριάντα χρόνια είμαι στο πανεπιστήμιο, δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο να έρχεται πρώτη μέρα μαθημάτων.» δηλώνει ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης.

Στον ίδιο έλεγχο υποβλήθηκαν και όσοι βγήκαν χτες βράδυ με τους ελέγχους της αστυνομίας για τους ανεμβολίαστους να ξεπερνούν τους 200.000 μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι ειδικοί από την πλευρά τους χαρακτηρίζουν πρόωρο το άνοιγμα με εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 65%. 500 χιλιάδες εμβολιασμοί υπολείπονται για να φτάσουμε τα 7 εκατομμύρια με τον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών πάντως να μην ξεπερνά σήμερα τις 25.000. Στη Βόρεια Ελλάδα 1 στους 3 παραμένει ανεμβολίαστος με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αρχίζουν σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα δωρεάν 50 GB που μπορούν να προμηθευτούν οι συνολικά 110.000 μαθητές Λυκείου που έχουν εμβολιαστεί έστω με μία δόση. Παράλληλα, οι πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων αναμένονται στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου. Θα χορηγούνται σε ασθενείς που μόλις έχουν μολυνθεί από τον ιό και κινδυνεύουν με νοσηλεία.

Διαθέσιμη πλέον και η 3η δόση του εμβολίου για όλους τους ανω των 50 και όπως αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυργιάκος Μητσοτάκης θα την πραγματοποιήσει τις προσεχείς μέρες.

Ο Φαντζαγί Μαχέρε, εκπρόσωπος του Κινήματος για τη Δημοκρατική Αλλαγή (MDC) σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο ίδιος ο Τσαμίσα δεν έπαθε το παραμικρό αλλά οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024