«Είναι συντριπτικές οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης», είπε ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι έχει φύγει το βουνό και έχει συμπαρασύρει την υδρομάστευση, ενώ έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου και στην  Κοτσικιά, και στο Αχλάδι και στην Αγ. Άννα.

Η κακοκαιρία «Αθηνά», αποτελείωσε τις καμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Ειδικά η πολύπαθη περιοχή Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, βρίσκεται αντιμέτωπη με εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές του δήμου, ενώ οι κάτοικοι αγωνιούν, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε διακοπή στην υδροδότηση στην Αγ. Άννα και στο Αχλάδι, μεταφέρουμε νερό από άλλες περιοχές για καθαριότητα και εμφιαλωμένο νερό για πόσιμο», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Είναι συντριπτικές οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης», είπε χαρακτηριστικά, ειδικά στην Αγ. Άννα έχει φύγει το βουνό και έχει συμπαρασύρει την υδρομάστευση, ενώ έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου και στην  Κοτσικιά, και στο Αχλάδι και στην Αγ. Άννα.

«Οι κάτοικοι δεν κοιμούνται από τον φόβο»

Επιπλέον, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 4-5 επιχειρήσεις και ακόμα 10 έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. «Και το ζήτημα είναι ότι περιμένουμε νέα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη και αυτό έχει κάνει τους ανθρώπους να μην μπορούν να κοιμηθούν. Χθες το βράδυ όλοι οι κάτοικοι βγήκαν έξω με μια ψιχάλα».

Ο κ. Τσαπουρνιώτης, τόνισε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι μέχρι την Πέμπτη θα γίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανοίξουν τουλάχιστον τις εκβολές των ποταμών για να μπορεί να φεύγει το νερό. «Είναι πολύ λίγες οι ώρες, τα αντιδιαβρωτικά συνεχίζονται, έχουν έρθει συνεταιρισμοί από όλη την χώρα. Όμως είναι τεράστια η έκταση που έχει καεί, 550.000 στρέμματα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν όλα σε 2 μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Είχαν γίνει οι καθαρισμοί των ρεμάτων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και είχαν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά αλλά χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος, γιατί η καμένη έκταση είναι τεράστια, εξήγησε ο δήμαρχος. «Οι συνέπειες της φωτιάς φάνηκαν προχθές που μας εξαφάνισαν από τον χάρτη τις ομορφότερες παραλίες που είχαμε στον δήμο μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr