Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία - Τι συμβαίνει στο Όρενμπουργκ - Δεκάδες θάνατοι από νοθευμένα ποτά - «Ανταλλάξτε τα με τρόφιμα» λένε οι Αρχές

Ρωσία – Τι συμβαίνει στο Όρενμπουργκ – Δεκάδες θάνατοι από νοθευμένα ποτά – «Ανταλλάξτε τα με τρόφιμα» λένε οι Αρχές

Κίνδυνο-θάνατο αποτελούν τα ποτά στο Όρενμπουργκ στη Ρωσία. Έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους. Αγωνιώδης έκκληση από τις Αρχές.

Οι αρχές μιας περιοχής στην κεντρική Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι πρότειναν στους κατοίκους της περιοχής να ανταλλάξουν αλκοόλ με τρόφιμα, έπειτα από δεκάδες θανάτους που οφείλονταν στην κατανάλωση νοθευμένων ποτών.

34 τουλάχιστον οι νεκροί

Η κατανάλωση νοθευμένης αλκοόλης που περιέχει μεγάλη ποσότητα μεθανόλης, ένα εξαιρετικά τοξικό προϊόν, στην περιοχή Όρενμπουργκ προκάλεσε αυτή την εβδομάδα την εισαγωγή στο νοσοκομείο 67 ανθρώπων, από τους οποίους οι 34 πέθαναν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο αρχικός απολογισμός, που έγινε γνωστός την Παρασκευή, έκανε λόγο για 17 νεκρούς, αλλά διπλασιάστηκε σε δύο ημέρες έπειτα από τις νέες εισαγωγές στο νοσοκομείο.

Καθώς η ποσότητα των νοθευμένων ποτών που έχει ήδη πουληθεί δεν είναι γνωστή, οι αρχές πρότειναν στους κατοίκους της ανατολικής πλευράς της περιοχής Όρενμπουργκ να ανταλλάξουν τα «αλκοολούχα ποτά αμφισβητήσιμης ποιότητας» που έχουν, με τρόφιμα που διατίθενται σε ένα δίκτυο τοπικών σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το TASS.

Η τιμή της επιλογής των προτεινόμενων προϊόντων διατροφής «είναι αρκετές φορές υψηλότερη από αυτήν του αλκοόλ», διαβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το TASS.

Ξεκίνησαν έρευνες για τα νοθευμένα ποτά

Χιλιάδες φιάλες ύποπτου αλκοόλ κατασχέθηκαν από καταστήματα και αποθήκες της περιοχής για να εξεταστούν, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι αρκετές μεταξύ αυτών περιείχαν μεθανόλη.

Το τοπικό τμήμα της Ρωσικής Επιτροπής Έρευνας, οργάνου αρμόδιου για τις σοβαρές ποινικές έρευνες, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι προχώρησε σε δέκα συλλήψεις παραγωγών και πωλητών νοθευμένης αλκοόλης.

Τα θανατηφόρα περιστατικά που έχουν σχέση με την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ ή τοξικών υποκατάστατων δεν είναι σπάνια στη Ρωσία, μια χώρα όπου 21 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το 2016, περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιρκούτσκ στη Σιβηρία μετά την κατάποση παραποιημένου προϊόντος που περιείχε τοξική μεθανόλη.

Οι ρωσικές Αρχές αυστηροποίησαν τη νομοθεσία μετά το περιστατικό αυτό, αλλά τα αλκοολούχα προϊόντα, όπως η αιθανόλη ή τα σπιτικά αποστάγματα παραμένουν καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα, κυρίως λόγω της εποπτείας στην πώληση οινοπνευματωδών ποτών και της αύξησης της τιμής τους για την καταπολέμηση του αλκοολισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024