Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε το Nations League η Γαλλία (2-1) - Δείτε τα γκολ του τελικού και την απονομή

Πήρε το Nations League η Γαλλία (2-1) – Δείτε τα γκολ του τελικού και την απονομή

Σε ένα παιχνίδι που έγιναν τα… πάντα στο δεύτερο ημίχρονο, η Γαλλία έκανε ακόμα μια μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Ισπανίας, κατακτώντας το πρώτο Nations League της ιστορίας της.

Το Nations League έχει νέο κάτοχο και είναι η Γαλλία! Οι «τρικολόρ», σε ένα παιχνίδι που έγιναν απίστευτα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από την Ισπανία, ολοκλήρωσαν ακόμη μια μεγάλη ανατροπή (όπως στον ημιτελικό με το Βέλγιο) και κατέκτησαν το Nations League επικρατώντας 2-1.

Το πρώτο 45λεπτο που δεν είχε τίποτα το εντυπωσιακό, έδωσε τη θέση του σε ένα τρομερό δεύτερο μέρος, όπου είχε συνεχόμενα γκολ, δοκάρια, δυνατά μαρκαρίσματα, και ένα αμφισβητούμενο γκολ λίγο πριν το τέλος που έδωσε τη νίκη στο σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν, με τους Γάλλους να προσθέτουν ακόμα ένα διεθνές τρόπαιο στη γεμάτη τροπαιοθήκη τους.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας ρυθμό, όμως οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τις αντίπαλες περιοχές. Η πρώτη φορά που η Γαλλία απείλησε ήταν στο 6′, με τον Μπενζεμά περνάει και τον Σιμόν, όμως βγήκε αρκετά πλάγια με το γύρισμά του να κόβεται εύκολα σε κόρνερ.

Οι Ισπανοί απάντησαν στο 12΄με τον Ογιαρθάμπαλ να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας τον Σαράμπια, που όμως σούταρε αδύναμα. Στο 37′ η «φούρια ρόχα» απείλησε ένα απευθείας φάουλ του Αλόνσο, όμως η εκτέλεση του αριστερού μπακ της Τσέλσι πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ενώ έσπαγαν με ευκολία το πρέσινγκ των Γάλλων, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο επιθετικό τους 1/3, και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία έγινε απειλητική έπειτα από ένα κλέψιμο, όμως ο Σαράμπια έκανε κακή επιλογή στο γύρισμα που επιχείρησε, με αποτέλεσμα να περάσει η φάση. Στο 64′ ο Τεό Ερναντέζ βρέθηκε ως φορ στην περιοχή της «φούριας ρόχα» όμως σημάδεψε το δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπουσκέτς βρήκε τον Ογιαρθάμπαλ, που έμεινε όρθιος απέναντι στον Ουπαμεκανό και με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0 (64′). Πριν καν προλάβουν να τελειώσουν με τους πανηγυρισμούς οι Ισπανοί, ο Καρίμ Μπενζεμά στο 66′ έπιασε ένα απίστευτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 80ο λεπτό ο Τεό Ερναντέζ έβγαλε τετ-α-τετ τον Εμπαπέ, με τον Γάλλο επιθετικό να εκτελεί τον Σιμόν ολοκληρώνοντας την ανατροπή για το 1-2. Με τους Ισπανούς ωστόσο να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Η «φούρια ρόχα» έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ογιαρθάμπαλ στο 88′ όμως ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά. Η απάντηση ήρθε από τον Εμπαπέ ένα λεπτό αργότερα, όμως ο Σιμόν ήταν στη θέση του. Ο τερματοφύλακας των «τρικολόρ» φυλούσε άλλη μια επέμβαση στις καθυστερήσεις λέγοντας «όχι» στο σουτ του Πίνο. Έτσι οι Γάλλοι κράτησαν μέχρι το τέλος κατακτώντας τον τίτλο.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (80′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84′ Φορνάλς), Τόρες (84′ Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61′ Γιέρεμι)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79′ Ντιμπουά), Τσουαμενί, Πογκμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024