Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλ Καπόνε - Η έπαυλή του γλίτωσε την κατεδάφιση και πουλήθηκε για...

Αλ Καπόνε – Η έπαυλή του γλίτωσε την κατεδάφιση και πουλήθηκε για…

Πρόκειται για κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας

Οι κάτοικοι του Μαϊάμι Μπιτς «ξεσηκώθηκαν» όταν έμαθαν τα σχέδια των εργολάβων που είχαν αγοράσει την οικία να την γκρεμίσουν – Η online αίτηση να σωθεί το σπίτι του διαβόητου γκάνγκστερ ως «κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας» έφερε αποτέλεσμα, και λίγο αργότερα «άλλαξε χέρια».

Το σπίτι στο Μαϊάμι όπου ο Αλ Καπόνε άφησε την τελευταία του πνοή το 1947 μετά από καρδιακή ανακοπή «σώθηκε» από την κατεδάφιση χάρη στις προσπάθειες κατοίκων της περιοχής, που ξεκίνησαν μια καμπάνια ζητώντας να διατηρηθεί η ιστορική οικία.

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται επίσημα αρχεία πώλησης, η έπαυλη άλλαξε ξανά χέρια στις 24 Σεπτεμβρίου για 15,5 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό συνέβη λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αγορά του ακινήτου από τους εργολάβους ανάπτυξης ακινήτων Τοντ Μάικλ Γκλέιζερ και Νέλσον Γκονσάλες τον περασμένο Αύγουστο, στην τιμή των 10,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Λίγο μετά την απόκτηση του ακινήτου, ο Γκλέιζερ είχε μιλήσει στην Wall Street Journal για τα σχέδιά του να κατεδαφίσει την τεράστια έπαυλη στο Μαϊάμι Μπιτς, προκειμένου να χτίσει ένα σύγχρονο κτίριο.
capone-miami-16
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το σπίτι έχει ταυτιστεί με τον πρώην ιδιοκτήτη του, τον Ιταλοαμερικανό γκάνγκστερ που δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, κυκλοφόρησε σύντομα μια online αίτηση που ζητούσε τη ματαίωση αυτών των σχεδίων. Πάνω από 25.000 άτομα υπέγραψαν ζητώντας να μην κατεδαφιστεί το σπίτι του Καπόνε που, παρά τη γνωστή εγκληματική δράση του, υπήρξε μια πολύ σημαντική φιγούρα της αμερικανικής ιστορίας.

«Το Μαϊάμι Μπιτς κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι όχι μόνο της ιστορίας του, αλλά γενικότερα της αμερικανικής ιστορίας, αν επιτραπεί αυτή η κατεδάφιση. Η απώλεια αυτού του κτίσματος που αποτελεί ορόσημο και η αντικατάστασή του με ένα πελώριο σπίτι θα έχει μακροπρόσθεσμα αρνητικές συνέπειες στην κοινότητά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η online αίτηση.

Όπως φαίνεται, οι ντόπιοι που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία πέτυχαν τον στόχο τους, αφού οι εργολάβοι απέσυραν τελικά την αίτηση για κατεδάφιση του σπιτιού του Καπόνε που είχαν υποβάλει στο τοπικό Συμβούλιο Ελέγχου Σχεδίων.

Σε μια συνέντευξη στη Miami Herald, οι ίδιοι εργολάβοι δήλωσαν ότι η πρόσφατη πώληση της έπαυλης ήταν σα να κέρδισαν το λαχείο!

Ο Αλ Καπόνε αγόρασε την οικία των 7 υπνοδωματίων και των 7 μπάνιων το 1928 για $40.000.

Το σπίτι είχε χτιστεί το 1922 και ανακαίνιστηε πλήρως το 2015, προτού διατεθεί ξανά προς πώληση.

Το πολυτελές παραθαλάσσιο σπίτι προσφέρει θέα του Κόλπου Μπισκέιν, έχει ιδιωτική παραλία και μια πισίνα με μπανγκαλόου.

Το οικόπεδο έχει έναν τροπικό κήπο και τρία ξεχωριστά κτίσματα: το κυρίως σπίτι, τον ξενώνα και το σπιτάκι της πισίνας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024