Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Άμυνα που «τσακίζει» κόκκαλα με… αποδείξεις (vids)

Ολυμπιακός – Άμυνα που «τσακίζει» κόκκαλα με… αποδείξεις (vids)

Ο Ολυμπιακός «στραγγαλίζει» τους αντιπάλους του στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με πατημένο το γκάζι τη φετινή χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι «σκορπούν» τρόμο σε όποιον σταθεί στο διάβα τους και αν κάτι τέτοιο συνέβαινε και τις προηγούμενες σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, η μεγάλη διαφορά έγκειται στην εικόνα που βγάζουν στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στην Euroleague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποδεικνύουν πως φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και οι στόχοι της ομάδας δεν περιορίζονται σε μια απλή συμμετοχή στα playoff της διοργάνωσης. Και αν κάποιος αμφέβαλλε για αυτό, ήρθαν οι δύο πρώτες αναμετρήσεις στο ΣΕΦ απέναντι στην Μπασκόνια και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να τους κάνουν να πιστέψουν.

Ο Ολυμπιακός παίζει σαν «ένα», παίρνοντας ρυθμό και ενέργεια μέσα από την άμυνά του. Αυτό είναι μέχρι στιγμής το δυνατό σημείο των ερυθρόλευκων, με τα νούμερα να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Στην πρεμιέρα του με την Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός ανάγκασε τους Ισπανούς να σκοράρουν μόλις 50 πόντους σε 40΄, αλλά η μεγάλη αμυντική παράσταση ήρθε απέναντι στη «Βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ, η οποία «πνίγηκε» από τα ερυθρόλευκα κορμιά και χέρια.

Πνεύμα αυτοθυσίας, συνεχής πίεση στην μπάλα και όρεξη για να κερδίσουν κάθε κατοχή 50-50 είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι ερυθρόλευκοι στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στην Euroleague.

Τα στατιστικά βοηθούν πολλές φορές για να μην φανεί η αλήθεια, ωστόσο στην περίπτωση του Ολυμπιακού λειτουργούν ως τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για να επιβεβαιωθεί πως η ερυθρόλευκη άμυνα «τσακίζει», στην κυριολεξία, κόκκαλα.

Η Μπασκόνια ήταν το πρώτο θύμα, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να βλέπει τους παίκτες του να σουτάρουν 14/34 δίποντα, 4/24 τρίποντα, 10/11 βολές, να υποπίπτουν σε 21 λάθη, μοιράζοντας την ίδια στιγμή 13 ασίστ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης. δεν έμαθε από τους συμπατριώτες της και αναπόφευκτα έπαθε τα ίδια. Οι «μερένγκες» είχαν 21/37 δίποντα, 3/24 τρίποντα, 17/18 βολές, 18 ασίστ και 13 λάθη.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 118 πόντους, με τους αντιπάλους του να έχουν 7/58 τρίποντα και 35/71 δίποντα. Κάποια σουτ ήταν ελεύθερα και μπορεί κάποιος να αναφερθεί στην κακή μέρα που βρέθηκαν Μπασκόνια και Ρεάλ, ωστόσο η γενικότερη εικόνα θέλει τους παίκτες του Μπαρτζώκα να «μασάνε» σίδερα και να χαλάνε τον ρυθμό της επίθεσης.

Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν την κορυφαία άμυνα της Ευρώπης, με τον Ερυθρό Αστέρα να είναι δεύτερος με 124 πόντους παθητικό και την Ζενίτ τρίτη με 133. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τις Μπαρτσελόνα (136 πόντοι) και Μονακό (137 πόντοι).

Ο αντίλογος του Παναθηναϊκού 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την ερυθρόλευκη φιλοσοφία, με το παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε να δείχνει πως ο Δημήτρης Πρίφτης θα στηρίξει τις ελπίδες του για διάκριση στην επίθεσή του.

Οι πράσινοι δέχθηκαν 87 πόντους εντός έδρας από την τουρκική ομάδα, αλλά στηρίχθηκαν στο επιθετικό τους ταλέντο, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι μπροστάρης, σημειώνοντας 20 από τους 91 πόντους του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την έκτη καλύτερη επίθεση της Euroleague, έχοντας 154 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ στην άμυνα, οι αριθμοί τον φέρνουν 15ο από τους 18.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024