Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία - Επίδομα ενοικίου 250 ευρώ στους νέους - Νομοσχέδιο για πλαφόν στα ενοίκια

Ισπανία – Επίδομα ενοικίου 250 ευρώ στους νέους – Νομοσχέδιο για πλαφόν στα ενοίκια

Επιδότηση ενοικίου ύψους 250 ευρώ προτείνει ο πρωθυπουργός, για να ενισχύσει τους νέους να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους, ενώ ετοιμάζεται νομοσχέδιο για πλαφόν στα ενοίκια.

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει 250 ευρώ (290,05 δολάρια) τον μήνα σε νέους με χαμηλό εισόδημα για να τους βοηθήσει να πληρώσουν το ενοίκιο τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε εκδήλωση στη Σεβίλλη.

Ο στόχος του μπόνους είναι να βοηθήσει τους νέους μεταξύ 18 και 35 ετών να ανεξαρτητοποιηθούν και να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους, είπε ο κ. Σάντσεθ.

«Αυτό που θα κάνουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της κυβέρνησης στο I Urban Forum στη Σεβίλλη, «είναι να δημιουργήσουμε ένα κουπόνι για τη στέγαση των νέων με 250 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια που θα ωφελήσει τους νέους μεταξύ 18 και 35 ετών με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 23.725 ευρώ».

Το νομοσχέδιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Παράλληλα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα ορίζει πλαφόν στα ενοίκια για τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες έχουν αυξηθεί οι τιμές τα τελευταία χρόνια.

Επίσης θα δίνει μεγαλύτερα φορολογικά κίνητρα στους μικρούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να μειώσουν τα ενοίκια, ενώ θα αυξηθεί ο φόρος για τα σπίτια που μένουν ξενοίκιαστα.

Όπως αναφέρει η El País, η Ισπανία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, κάτι που όμως σημαίνει ότι λιγότερα από ένα στα τέσσερα σπίτια είναι διαθέσιμα για ενοικίαση.

Σε κάποιες περιοχές -όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη- τα ενοίκια ανεβαίνουν, ενώ τα εισοδήματα έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 7% μόλις μέσα σε έναν χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024