Βρετανοί πολίτες έστησαν έναν διαδικτυακό «έρανο»για να βοηθήσουν όπως λένε τον βουλευτή σερ Πίτερ Μπότομλι, ο οποίος δήλωσε ότι ο ετήσιος μισθός των 81.932 λιρών (96.285 ευρώ) που λαμβάνουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν είναι αρκετός.

Η δήλωση του «Πατέρα της Βουλής», έγινε την ημέρα που η κυβέρνηση κατήργησε το έκτακτο βοήθημα των 20 λιρών την εβδομάδα που έδινε στους ασθενέστερους εν μέσω πανδημίας.

Ο σερ Πίτερ δήλωσε στο περιοδικό New Statesman ότι πολλοί νέοι συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν «απελπιστικά δύσκολη» κατάσταση με αυτόν το μισθό. Σημειώνεται ότι ο μισθός των βουλευτών δεν περιλαμβάνει την κάλυψη των δαπανών τους, που μπορούν να διεκδικήσουν συμπληρώνοντας εξοδολόγιο, καθώς και ότι ο μέσος μισθός στη Βρετανία ήταν πέρυσι 31.461 λίρες το χρόνο, προ φόρων.

Πολίτες έστησαν έναν έρανο στην ιστοσελίδα JustGiving με τίτλο «Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε να ταΐσουμε τον σερ Πίτερ Μπότομλι που υποφέρει!»

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον έρανο θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση The Trussell Trust, που προσφέρει γεύματα στους φτωχούς.

Πηγή: metro.co.uk

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο