Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος - Αναληθείς οι ισχυρισμοί Τσίπρα για σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση του Κέντρου Αεροπορίας στην Καλαμάτα

Παναγιωτόπουλος – Αναληθείς οι ισχυρισμοί Τσίπρα για σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση του Κέντρου Αεροπορίας στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ειπώθηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η καναδική πρόταση όπως και να αναζητηθούν άλλες λύσεις, ωστόσο «κανένας δεν προσεκόμισε φάκελλο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να τον κάνουμε μόνοι μας στο 1/4 του ποσού διότι δεν υπήρχε φάκελλος»

Στις αιχμές και τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για σκανδαλώδη υπερκοστολήγηση του έργου του εκπαιδευτικού κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα από το Ισραήλ απάντησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παπαγιωτόπουλος από το βήμα της βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Για «να μην δημιουργούνται εντυπώσεις σκανδαλολογίας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς και θα σας προέτρεπα να ανατρέξετε σε αυτούς που σας συμβούλευσαν αυτά διότι δεν ήταν καλά διαβασμένοι» συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας υπήρχε μόνο μία πρόταση για την μελλοντική εκπαίδευση των Ικάρων από μια καναδική εταιρεία ύψους €1,9 δισ.

«Στη συνέχεια έγινε πρόταση και από τους Ισραηλινούς. Λειτούργησε ο ανταγωνισμός, είχαμε διαδοχικές μειώσεις προτάσεων και καταλήξαμε εκεί που καταλήξαμε» είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και απαντώντας στον κ. Τσίπρα τόνισε:

«Ο ισχυρισμός ότι είχαμε και δική μας πρόταση από την αεροπορία και δεν την αξιοποιήσαμε είναι απολύτως αναληθής». Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ειπώθηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η καναδική πρόταση όπως και να αναζητηθούν άλλες λύσεις, ωστόσο «κανένας δεν προσεκόμισε φάκελλο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να τον κάνουμε μόνοι μας στο 1/4 του ποσού διότι δεν υπήρχε φάκελλος».

Ο υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι συμπλήρωσε ότι για την ανάληψη του Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα από το Ισραήλ, «σίγουρα δεν αποτελεί σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση, να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις πρώιμης σκανδαλολογίας».

Επισημαίνεται ότι στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε την πιο δαπανηρή λύση ενώ υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση από την Πολεμική Αεροπορία για να γίνει η εκπαίδευση των Ικάρων με το 1/4 του κόστους που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στους Ισραηλινούς.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024