Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας - Η ελληνογαλλική συμφωνία δεν έχει σχέση με την άμυνα αλλά με πλιάτσικο

Κουτσούμπας – Η ελληνογαλλική συμφωνία δεν έχει σχέση με την άμυνα αλλά με πλιάτσικο

«Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την καταψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας από μέρους του ΚΚΕ με το σκεπτικό ότι αυτή η συμφωνία δεν αφορά την άμυνα της χώρας αλλά το πλιάτσικο του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή, ανέπτυξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, είναι πως η συμφωνία δεν αφορά την άμυνα της χώρας, την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι όπως και παλαιότερες συμφωνίες, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, σχέδια που απλώνονται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική.

Η συμφωνία υπηρετεί τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, τους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο που συνοδεύεται πάντα και παντού,με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.

Τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς διαψεύδουν τα ίδια τα κείμενα των συμφωνιών, επισήμανε και αναφέρθηκε διεξοδικά στο άρθρο 18 που προβλέπει τη διάθεση των υποδομών της χώρας ως βάση στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και τη συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολυεθνικές δομές, που δρουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως στο Μάλι, στο Σαχέλ κλπ.

«Τί δουλειά έχουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις, και τί συμφέροντα έχει εκεί ο ελληνικός λαός;» ρώτησε εμφατικά την κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα και προκλητικά».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ έκανε πολλές αναφορές ειδικά στη Γαλλία αναφερόμενος και στην μικρασιατική εκστρατεία και λέγοντας ότι όταν αλλάζουν τα μεταβαλλόμενα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών δεν διστάζουν να «πουλήσουν τους συμμάχους τους».

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί και εντάσσοντας σε αυτό το πλαίσιο τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία σημείωσε ότι «αυτά που κρίνουν τη στάση ΝΑΤΟ-ΕΕ έναντι της Τουρκίας είναι: H στρατηγική σχέση με την Τουρκία, η επιδίωξη για σταθερότητα στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ με απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας, οι μπίζνες μεταξύ των αστικών τάξεων. Aυτά αφορούν άμεσα και τη Γαλλία».

«Η συμφωνία, όπως και  παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν, όπως η συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ -αμυντική λεγόταν και αυτή, που την εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ- αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικά, επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

«Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024