Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών

Τι ζήτησε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

«Η καταστροφή που ζήσαμε το καλοκαίρι που πέρασε μας αφορά όλους. Η ευθύνη να θεραπεύσουμε τις συλλογικές πληγές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές ανήκει σε όλους μας» τόνισε στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Το σημαντικό για εμάς είναι να μη μείνει κανένας αδρανής, γιατί αυτά που κάηκαν δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους της Εύβοιας, της Βαρυμπόμπης, της Αρχαίας Ολυμπίας. Ήταν δικά μας, όλων μας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αγγελοπούλου και μίλησε για την ανάγκη «να οικοδομήσουμε μία άλλη σχέση με το δημόσιο χώρο, αναγνωρίζοντας ο καθένας και η καθεμία από εμάς, πώς ό,τι και να συμβαίνει στην πατρίδα μας μας αφορά όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο βίντεο με την Εθνική πόλο που δημιούργησε η Επιτροπή, για να προωθήσει στους πολίτες τη δωρεά των εσόδων από το Νομισματικό Πρόγραμμα στην ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών.

«Η δύναμη των πολλών, όπως λένε στο  βίντεό μας οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Πόλο, οι οποίοι στο Τόκιο μας συγκίνησαν διπλά, και με τη νίκη τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με την ενσυναίσθηση που έδειξαν για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών, είναι αυτή που μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές» σημείωσε και παρουσίασε λεπτομέρειες της δράσης:

  • Ως Επιτροπή αποφασίσαμε να διαθέσουμε όλα τα έσοδα του Νομισματικού Προγράμματος από τις 23 Αυγούστου μέχρι το τέλος του, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις δράσεις αποκατάστασης των καταστροφών από τις πυρκαγιές.
  • Τα χρήματα δεν θα πάνε σε κάποιο Ταμείο, αλλά θα διατεθούν για κάποια συγκεκριμένη δράση από αυτές που έχει προτείνει η Πολιτεία.
  • Η πρόσκλησή μας απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα συλλεκτικά νομίσματα για τα εταιρικά δώρα τους, έχοντας ως επί πλέον κίνητρο τα οφέλη που προκύπτουν για τις εταιρίες από τις πολιτιστικές δωρεές, αφού η αγορά νομισμάτων από το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, εντάσσεται σε αυτές.
  • Η συμμετοχή στη δράση αυτή θα είναι επώνυμη με αναφορά των ονομάτων όλων όσων συμμετάσχουν σε αυτήν. Με άλλα λόγια, τα οφέλη για όσους συμμετάσχουν στη δράση είναι πολλαπλά: θα αποκτήσουν κάποια από τα συλλεκτικά νομίσματα της δισεκατονταετηρίδας, θα δουν τα χρήματα που θα διαθέσουν να χρησιμοποιούνται στην προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών από τις φωτιές και η προσφορά τους θα αναγνωριστεί επώνυμα.
  • Ας σημειωθεί ότι το Νομισματικό Πρόγραμμα βαίνει προς τη λήξη του και όσα νομίσματα μείνουν αδιάθετα θα καταστραφούν, όπως έχουν ήδη καταστραφεί οι μήτρες τους, γεγονός που θα αυξήσει την αξία τους των νομισμάτων που τελικά θα διατεθούν.

«Η αξία της προσφοράς είναι ανεκτίμητη» είπε η κυρία Αγγελοπούλου.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στην ΕΡΤ, εδώ: https://youtu.be/DBV2TQNNJeE

 

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στoν ΣΚΑΪ, εδώ: https://youtu.be/9MTtzRGaNFQ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024