Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν - Ο κρύος χειμώνας ήταν αυτός που εξάντλησε τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Πούτιν – Ο κρύος χειμώνας ήταν αυτός που εξάντλησε τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου έχει κάνει νέο ρεκόρ.

Οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να παίρνουν… την ανηφόρα στην Ευρώπη, με την κατάσταση να ανησυχεί κυβερνήσεις και πολίτες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλησιάζουν τα 2.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα στις συναλλαγές της Τετάρτης. Οι ελλείψεις σε βενζίνη ή ντίζελ οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, από τον κρύο καιρό έως τον ανταγωνισμό για προμήθειες.

Στην ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε σήμερα ότι ο «ασυνήθιστα κρύος χειμώνας» του 2020-21 ευθύνεται για την «εξαφάνιση» των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Οι επιπτώσεις των «βιαστικών ενεργειών»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επίσης, υπογράμμισε πως η τρέχουσα ενεργειακή κρίση είναι απόδειξη ότι οι «βιαστικές ενέργειες» στον ενεργειακό τομέα ενέχουν κίνδυνο δημιουργίας σοβαρών ανισορροπιών.

«Είναι γνωστό πως η παγκόσμια αγορά ενέργειας δεν ανέχεται φασαρίες και ανατροπές, τα επενδυτικά σχέδια σε αυτόν τον τομέα έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, οι σκληρές, βιαστικές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν -και αν κρίνουμε από τη σημερινή κατάσταση στην αγορά έχουν ήδη οδηγήσει- σε σοβαρές ανισορροπίες όπως αυτές που παρατηρούνται τώρα στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, όπου φέτος αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα αρκετοί δυσμενείς παράγοντες», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η δέσμευση Πούτιν

Αναφορικά με τη Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε ότι «ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο -τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη. Η Ρωσία εκπληρώνει πάντα όλες τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο – και θα ήθελα να τονίσω τη λέξη «όλες»».

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας ήταν ένα σημάδι της επιτυχούς ανάκαμψης του πλανήτη από την περσινή κρίση που σχετίζεται με τον κοροναϊό. Επίσης, πρόσθεσε ότι η ρωσική Gazprom θα μπορούσε να σημειώσει νέο ρεκόρ στις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη φέτος, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2018.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πούτιν, η εταιρεία έχει ήδη παραδώσει 15% περισσότερο blue fuel (βενζίνη ή ντίζελ) τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 απ’ ό,τι είχε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024