Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ( απουσία της κυρίας Μπιτζούνη) και σύνθεση τους Αρεοπαγίτες Γεώργιο Χριστοδούλου (Πρόεδρος), Χρήστος Κατσιάνης (Μέλος) και Ιωάννα Μαργέλλου – Μπουλταδάκη (Μέλος) έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση ακυρώσεως που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Λάρισα κατά της υπ’ αριθ. 22/ 14.09.2021 απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, απέδειξε πως υπάρχουν δικαστές στο Πάρκο Γουδή και … ανατίναξε τη Super League 2, ενώ την ίδια ώρα προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην ΕΠΟ.

Τι επιπτώσεις έχει στην πράξη η απόφαση αυτή, μετά από μια διαδικασία εκδίκασης «σε πρώτο και τελευταίο βαθμό», δηλαδή μια απόφαση που είναι αμετάκλητη και δεν μπορεί να ανακληθεί από κανένα ποδοσφαιρικό όργανο εντός και εκτός Ελλάδας;

Πρώτο, επιβεβαιώνει, πλήρως και απολύτως, πως η απόφαση Νο 22/14.09.2021 της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (ΕΕΘ) της ΕΠΟ είναι παράνομη, αντικαταστατική και αντίθετη με τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων, συνεπώς και τα τρία πρόσωπα που την έλαβαν ( Παναγιώτης Δημητρίου, Λεωνίδας Τζαφέρης και Αστέριος Αντωνίου) είναι υπόλογα όχι μόνο για αυτή την βαρύτατη παρανομία σε βάρος της χρηστής διακυβέρνησης της ΕΠΟ, που συντελέστηκε με την ψήφο τους, αλλά κυρίως γιατί προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που τους τοποθέτησαν δεν διστάζουν να τινάξουν την δεύτερη επαγγελματική κατηγορία στον αέρα!!!!! Θα έπρεπε αν έχουν ίχνος ντροπής να έχουν ήδη παραιτηθεί από μόνοι τους!!!

Δεύτερο, στις ομάδες αυτές, από την ώρα που τελεσίδικα δεν αδειοδοτήθηκαν (άδεια Super League 2), επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 8γ του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ποινές που είναι: α. Χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και β. απαγόρευση μετεγγραφών άνω των 25 ετών ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας (εκτός από τρεις (3) ποδοσφαιριστές, δυνατότητα απεριόριστου αριθμού μετεγγραφών αλλοδαπών κάτω των 23 ετών καθώς και δυνατότητα ανανέωσης απεριορίστου αριθμού των υφισταμένων συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηκοότητας.

Άρα, η Super League 2 σε ό,τι την αφορά και η ΕΠΟ για το δικό της κομμάτι ευθυνών είναι υποχρεωμένες άμεσα και χωρίς καμία παρασπονδία να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουν την «ποδοσφαιρική τάξη», όσον αφορά στις πιθανές μεταβολές που προκλήθηκαν στις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, δηλαδή να ακυρώσουν τυχόν δελτία που εκδόθηκαν ή άλλες μεταβολές που έλαβαν χώρα και να εισπράξουν τα χρηματικά πρόστιμα.

Η υπόθεση, για όσους από την αρχή την παρακολούθησαν ή στη συνέχεια την ανέδειξαν, αποτελεί μια κλασσική περίπτωση «ύβρεως» προς τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς από πρόσωπα που πίστεψαν πως οι συγκυριακές πλειοψηφίες είναι υπεράνω των θεσμών και των κανονισμών, πως τα ενεργούμενα που συγκροτούν την ΕΕΘ (και την ΕΕ) της ΕΠΟ είναι απρόσβλητα, πως «δικό μας είναι το μαγαζί, ό,τι θέλουμε κάνουμε» by Thomas Mitropoulos!

Επομένως τα τρία μέλη του προεδρείου της ΕΠΟ που έλαβαν την επίμαχη απόφαση και όσοι εισηγήθηκαν την νομιμότητά της (Νομική Υπηρεσία – Νίκος Μπάρτζης κλπ) να αντιμετωπίσουν, όπως οι κανονισμοί προβλέπουν, τις συνέπειες από την βαρύτατη παραβίαση του Καταστατικού της ΕΠΟ και του Κανονισμού αδειοδότησης Ομάδων.

Όσοι έχουν υπαλληλική σχέση με την ΕΠΟ πρέπει να απολυθούν και όσοι την διοικούν, αφού δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Κανονισμού Δεοντολογίας, όπως πολύ καλά γνωρίζουν ο κ. Κωτόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Να κινηθούν οι διαδικασίες χθες γιατί όσο παραμένουν στις θέσεις τους τόσο η σαπίλα και η δυσωδία μεγαλώνουν.

Οι τακτικοί δικαστές δείχνουν πια, απαλλαγμένοι από το αλισβερίσι της εκλογής τους από τους Τζαφέρηδες και τους Φύτρες της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ότι δεν θα ανεχθούν καμία παρέκκλιση από την νομιμότητα.
Μηδενική ανοχή πια στα «απόβλητα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εννοείται, πως αν άμεσα δεν επιληφθεί και η Super League 2 σε ότι την αφορά για να υλοποιηθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα αντιμετωπίσει ανάλογα ζητήματα και ο πρόεδρος της μικρής Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Είναι φανερό ότι έπεται συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο