Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» στην ΕΠΟ – Δικαιώθηκε ο Κούγιας – Στον αέρα Super League 2 και Ομοσπονδία

«Βόμβα» στην ΕΠΟ – Δικαιώθηκε ο Κούγιας – Στον αέρα Super League 2 και Ομοσπονδία

Πανηγυρική δικαίωση της προσφυγής της ΑΕΛ και του Αλέξη Κούγια κατά της απόφασης Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ για τις ομάδας της SL2. Σε δύσκολη θέση Δημητρίου και λοιποί…

Βόμβα στα θεμέλια της ΕΠΟ, αλλά και στη διεξαγωγή της Super League 2 αποτελεί η πανηγυρική δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και του Αλέξη Κούγια, στην προσφυγή που είχαν κάνει κατά τις απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, να αδειοδοτήσει της ομάδες της Football League!

Το Διαιτητικό είχε εκδικάσει στις 28 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων της Football League που προβιβάστηκαν στη Superleague 2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κάνει και αίτημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που είναι στο ΔΣ της ΕΠΟ και δη του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Το βράδυ της Τρίτης, η «βόμβα» έσκασε. Καθώς το Διαιτητικό Δικαστήρια δημοσιοποίησε την απόφαση που δικαιώνει την ΑΕΛ για το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων της Football League. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κάτι που θα συμβεί λογικά την Τετάρτη (6/10), οπότε θα φανούν περισσότερα και για το κομμάτι που αφορά στο θέμα της έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, ωστόσο, είναι σαφές ότι η ΕΠΟ διασύρθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)»

Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό».

Όπως καθίσταται σαφές, πλέον, γίνεται ο κακός χαμός και με το πρωτάθλημα της Super League 2 με τις ομάδες που έχουν κάνει μεταγραφές έχοντας λάβει (παρανόμως) άδεια, να βρίσκονται στον αέρα. Ανήμερα της διεξαγωγής της κλήρωσης του πρωταθλήματος! Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη δεν είχαν περιορισμό μεταγραφών μετά από την παράνομη απόφαση της ΕΕΘ της ΕΠΟ, αλλά τώρα αυτό άλλαξε.

ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΖΑΦΕΡΗ, ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ

Είναι δεδομένο, πλέον, πως τα πράγματα περιπλέκονται τα «παιδιά της εξυγίανσης» καθώς το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα γίνει ένας φάκελος που θα είναι πάνω πάνω στα έγγραφα της προσφυγής για την έκπτωση των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που πήραν μια τόσο καραμπινάτη απόφαση, κόντρα στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ΕΠΟ και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως έχουν ήδη προαναγγείλει η ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας, με σχετική ανακοίνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου, μετά τη (δεδομένη, όπως θεωρούσε από τότε) απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα έρθει η ώρα και για την προσφυγή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σχετικά με την έκπτωση των Δημητρίου – Αντωνίου – Τζαφέρη – Λεουτσάκου. Η δικαίωση έφτασε. Και τώρα όλα δείχνουν ότι το έτερο σοβαρό σκέλος της υπόθεσης θα συνεχιστεί στη Δεοντολογίας. Με τη διαφορά ότι τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η παρανομία είναι τελεσίδικη. Με απόφαση αθλητικού δικαστηρίου.

Θυμίζουμε το σχετικό κομμάτι από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ (16/09/2021): «Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ακύρωση αυτής της παράνομης αποφάσεως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα καταγγείλει τόσο το προεδρείο της Super League 2 που υπέβαλε το παράνομο αίτημα, όσο και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου – Αντωνίου – Τζαφέρη) που υπερψήφισαν την πρόταση και αγνόησαν την άποψη του προέδρου της Super League 1 κ. Μπουτσικάρη, δικηγόρου ο οποίος αιτιολογημένα μειοψήφησε εις βάρος του προέδρου της Super League 2 κ. Λεουτσάκου που το υπέβαλε και που προβλέπεται από τους κανονισμούς η ποινή εκπτώσεως από το αξίωμά του».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024