Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Μπογδάνος - Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Μήνυμα Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση

Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Το παρασκήνιο της διαγραφής του – Μήνυμα Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση

Παρότι είχε προειδοποιηθεί δημοσίως, ο Κ. Μπογδάνος συνέχισε στην ίδια γραμμή, εμφανιζόμενος ως εκφραστής ακραίων απόψεων

Η διαγραφή χθες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με απόφαση του πρωθυπουργού, θεωρείται κίνηση υψηλού συμβολισμού που εκπέμπει ένα σαφές εσωκομματικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

O κ. Μπογδάνος ουσιαστικά προκάλεσε ο ίδιος τη διαγραφή του με τη χθεσινή αντικομμουνιστική και εμφυλιοπολεμική ρητορική του, καθώς το Μαξίμου του είχε ήδη δείξει “κίτρινη κάρτα” μετά την αθλιότητα της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων. Θυμίζουμε ότι στις 16/9 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τον είχε προειδοποιήσει ανοιχτά πως «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Παρότι είχε προειδοποιηθεί δημοσίως, όμως,  ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών συνέχισε στην ίδια γραμμή, εμφανιζόμενος ως εκφραστής ακραίων απόψεων που συγκινούν μεν ένα μικρό ακροατήριο στο δεξιό φάσμα του πολιτικού άξονα αλλά την ίδια ώρα δημιουργούν αμηχανία και δυσανεξία στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που στήριξαν και στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν έχουν χώρο στην παράταξη»

Αν και για πολύ καιρό η ΝΔ έδειχνε ανοχή στη συμπεριφορά του κ.Μπογδάνου, μετά και τα χθεσινά, το Μαξίμου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να θέσει εκτός ΚΟ της ΝΔ το βουλευτή, που αναμένεται να διαγραφεί και από μέλος του κόμματος.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν άλλωστε μεταξύ άλλων: “Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη.”

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνει και ένα σαφές εσωκομματικό μήνυμα, σε όσους ενδεχομένως σκέφτονταν να δημιουργήσουν ακροδεξιά ομάδα στη ΝΔ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπoγδάνου στις εκδηλώσεις μίσους για το Βίτσι, παρουσία και της Χρυσής Αυγής.

Τα όσα είπε στη Βουλή για το ΚΚΕ, τους Τούρκους και τον Γρίβα, επίσης, εξόργισαν τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, σε τέτοιο βαθμό που, μέσα σε λίγα λεπτά από την «έκρηξη» Δένδια, ανακοινώθηκε η διαγραφή του Μπογδάνου, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε ακαριαία μόλις πληροφορήθηκε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του εκλεγμένου με το κυβερνών κόμμα βουλευτή ότι οι κομμουνιστές αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους Τούρκους. Για να υποστηρίξει την άποψή του ο κ. Μπογδάνος επικαλέσθηκε ρήση του αμφιλεγόμενου Γεωργίου Γρίβα:

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», ανέφερε ο μέχρι χθες βουλευτής της γαλάζιας παράταξης, με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος, όταν οι πρόγονοί σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε, τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Ο Μπογδάνος ξεκαθάρισε επίσης ότι «Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή, που αποτελεί δικαίωμά μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…», συνέχισε. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πρόσφατης συμμετοχή του σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση στο Βίτσι που οργανώθηκε από δυνάμεις της Άκρας Δεξιάς.

Η οργισμένη αντίδραση Δένδια

Ολα αυτά προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Εγώ δεν γνωρίζω, κύριε συνάδελφε, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους, είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι», ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ο Νίκος Δένδιας, «αδειάζοντας» τον γνωστό για τις ακραίες του θέσεις Κ. Μπογδάνο.

Διαβάστε ακόμα: Όλοι οι διάλογοι από το θερμό επεισόδιο Δένδια – Μπογδάνου στη Βουλή για αναφορές σε «κομμουνιστές» και Εμφύλιο

Βίος και… πολιτεία

Ο Κ. Μπογδάνος, πριν ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, «διέπρεπε» στις ακρότητες και ως δημοσιογράφος, που φιλοδοξούσε να έχει μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Μάλιστα, φερόταν στις αρχές του 2019 ότι θα συμπεριληφθεί στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ, ωστόσο, «κόπηκε» με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter περί… τανκς στην ΕΡΤ!

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε σχολιάσει ανάρτηση οπαδού της Χρυσής Αυγής για την ΕΡΤ, που μιλούσε για τανκς στο ραδιομέγαρο, απαντώντας: «Ψηφίστε σωστά και το έχουμε».

Μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η ανάρτηση αυτή, ο K. Μπογδάνος είχε προσπαθήσει να δικαιολογηθεί, με το επιχείρημα ότι απλώς συνέστησε σε έναν χρυσαυγίτη να ψηφίσει ΝΔ.

«Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ, για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα», έγραψε στο twitter ο Κ. Μπογδάνος.

Όταν «ξέπλενε τη Χρυσή Αυγή»

Το πρώτο «ξέπλυμα» του Μπογδάνου στους φασίστες της Χρυσής Αυγής έγινε μέσα από την εκπομπή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Νοέμβριο του 2015. Τότε, είχε αποκαλέσει τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα «ανθρώπινο ράκος» και τη μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, «λυτή».

«Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και – σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο – λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του αντέδρασε. Από την άλλη, μια μάνα – τα είδατε και χθες – είναι λυτή. Και γυρνάει και του λέει δεν θα ησυχάσω αν δεν σε κρεμάσω. Καταλαβαίνετε πως είναι ολίγον κάπως», είχε πει για την μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Είχε προηγηθεί, το 2012, η συνέντευξη που είχε κάνει στον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην εκπομπή του, όπου ουσιαστικά είχε αφήσει τον Μιχολολιάκο να λέει ό,τι θέλει, «ξεπλένοντας» τον φασίστα αρχηγό της Χ.Α.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024