Πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον στηρίζει ενεργά η Pfizer Hellas.

Την στρατηγική της εταιρείας σε θέματα Διαφορετικότητας και Ένταξης – που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Pfizer παγκοσμίως – παρουσίασε η κα. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus-Malta και επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!» της εταιρείας στο 3o Diversity in Business Conference 2021.

Η κ. Μπερτσιάδου μιλώντας σε πάνελ με θέμα «Διαφορετικότητα & Ένταξη», τόνισε πως «στόχος μας είναι όχι μόνο να ανακαλύπτουμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας αλλά και να δημιουργούμε ένα πλάνο για το μέλλον. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Pfizer απέδειξε ότι μέσα από συμπερίληψη με τη μορφή στρατηγικών συνεργασιών προέκυψε μια λύση που η ανθρωπότητα είχε τόσο ανάγκη. Στη Pfizer δεν υλοποιούμε δράσεις μόνο για να βελτιώσουμε την κουλτούρα της εταιρείας και να προσφέρουμε στους εργαζόμενους ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους αλλά στόχος μας είναι να έχουμε ένα ισχυρό και δυνατό αποτύπωμα στην κοινωνία, ως ένας καλός εταιρικός πολίτης, και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Η διαφορετικότητα μένει… εκτός Βουλής

Αναφερόμενη στο πλάνο δράσεων που υλοποιεί η Pfizer Hellas στον τομέα αυτό, η κα Μπερτσιάδου υπογράμμισε: «Μέσα από την ομάδα «Diversity & Inclusion, Action!» στην οποία συμμετέχουν και μέλη της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, υλοποιούμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες με μεγάλο εύρος, όπως εκπαιδεύσεις, καμπάνιες ενημέρωσης για θέματα σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση, δημιουργία προγράμματος ενδυνάμωσης γυναικών στελεχών και ιατρικών επισκεπτών, συνεργασίες με ΜΚΟ για την ενίσχυση προγραμμάτων που δίνουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρίες, δράσεις ενημέρωσης για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενημερώσεις σχετικά με τις ηλικιακές διακρίσεις».

Διαβάστε επίσης: Μεγαλώνοντας παιδιά που σέβονται τη διαφορετικότητα

Αναφερόμενη στα εμπόδια και στα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην προσπάθεια ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον η κα. Μπερτσιάδου αναφέρθηκε στις ασυνείδητες προκαταλήψεις (unconscious bias) αλλά και στη διστακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Διαφορετικότητα & η Συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον, που πολύ συχνά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να μπορέσουν οι εταιρείες να εφαρμόσουν στρατηγικές που προάγουν την ισότιμη αντιμετώπιση.

Σημειώνεται ότι η  Pfizer Hellas ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, που συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο