Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργανωμένη πορεία σκύλων στο Ηράκλειο Αττικής

Οργανωμένη πορεία σκύλων στο Ηράκλειο Αττικής

Μια οργανωμένη πορεία σκύλων διοργανώνεται την Κυριακή στο Ηράκλειο της Αττικής. Εκατοντάδες από τα συμπαθή τετράποδα θα στήσουν την δική τους παρέλαση στους δρόμους της πόλης διεκδικώντας τα δικαιώματα τους. Ποια είναι αυτά; Αν δεν τα συμπαθείς απλά μην τα βλάπτεις

Οι Ηρακλειώτες που έχουνε σκυλάκι και θέλουνε να συμμετέχουνε, δίνουνε ραντεβού στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Από εκεί θα ξεκινήσουνε όλοι μαζί μια μεγάλη βόλτα με τα κατοικίδιά τους συνοδεία εκπαιδευτών που θα δίνουν συμβουλές κατά μήκος της διαδρομής. Η βόλτα θα καταλήξει στο πάρκο της οδού Πεύκων 50 όπου θα ακολουθήσουν δρώμενα, παιχνίδια για τα παιδιά και εκπλήξεις για τους τετράποδους φίλους.

Δραστηριότητες όπως επίδειξη agility, οδηγίες από κτηνίατρους και εκπαιδευτές, ανάγνωση παραμυθιού με θέμα τα ζώα, συμβουλές για την περιποίηση του σκύλου, λιχουδιές για τα ζωάκια αλλά και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επίδειξη hoopers είναι κάποια από όσα έχει προγραμματίσει το Γραφείο Αστικής Πανίδας.

«Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, ραντεβού την Κυριακή 10 Οκτωβρίου για να γιορτάσουμε μαζί με τα τετράποδα μέλη της οικογένειά μας. Προσοχή στη βόλτα και στις εκδηλώσεις τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας για τη δημόσια υγεία, αλλά και τα μέτρα προστασίας του ζώου μας (λουρί, φίμωτρο εάν χρειάζεται κτλ)» λένε οι διοργανωτές και τέτοιες εκδηλώσεις καλό θα ήταν να γίνονται όχι μόνο για να τιμηθεί η Παγκόσμια ημέρα των ζώων αλλά πιο συχνά.

Στο δήμο Ηρακλείου Αττικής εδώ και χρόνια δίνουν βαρύτητα σε θέματα που σχετίζονται με δεσποζόμενα και αδέσποτα σκυλιά. Ελέγχει την τήρηση των κανόνων προστασίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς αλλά και των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών τους  που απορρέουν από τις διατάξεις του Ν.4039/2012«Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» και συνεργάζεται με τις Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, όποτε αυτό απαιτείται.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024