Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα απαγορεύει στους ήρωες των βιντεοπαιχνιδιών να είναι ομοφυλόφιλοι

Η Κίνα απαγορεύει στους ήρωες των βιντεοπαιχνιδιών να είναι ομοφυλόφιλοι

Η Κίνα τερματίζει την ομοφοβία και το μίσος σε βιντεοπαχνίδια, τυχερά παιχνίδια ακόμα και από την τηλεόραση

Σύμφωνα με ένα νέο υπόμνημα της κυβέρνησης που απέκτησε η South China Morning Post, θα γίνει πολύ πιο δύσκολη η ζωή  για τους queer ανθρώπους στην Κίνα.

Make China straight again;

Σύμφωνα με το υπόμνημα, η χώρα έχει θέσει νέους περιορισμούς για τα βιντεοπαιχνίδια, δηλώνοντας ότι δεν είναι απλώς «καθαρή ψυχαγωγία» και πρέπει να απεικονίσει «ένα σωστό σύνολο αξιών». Δυστυχώς, αυτές οι αξίες περιλαμβάνουν και την ομοφοβία.

Οι νέοι κανονισμοί προέρχονται από ένα πρόσφατο εσωτερικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σχεδιασμένο για την κρατική ένωση τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους Κινέζους προγραμματιστές παιχνιδιών να μάθουν τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται όταν σχεδιάζουν παιχνίδια, ώστε να μπορούν να βεβαιωθούν ότι τα παιχνίδια τους εγκρίνονται για κυκλοφορία.

Ενώ ορισμένοι από τους κανονισμούς στο υπόμνημα είναι ευρύτεροι, λέγοντας ότι τα παιχνίδια δεν πρέπει να δίνουν στους παίκτες την επιλογή να είναι κακοί, άλλοι είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι για τους queer χαρακτήρες.

«Εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν μπορούν να πουν το φύλο του χαρακτήρα αμέσως, η ρύθμιση των χαρακτήρων θα μπορούσε να θεωρηθεί προβληματική», αναφέρεται στο σημείωμα. Συνεχίζει, λέγοντας ότι αν ένας ανδρικός χαρακτήρας ντυθεί ή συμπεριφέρεται γυναικεία, το παιχνίδι θα απαγορευτεί.

Βαρβατίλα made in China

Πρόσφατα, ορισμένοι Κινέζοι προγραμματιστές παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Tencent Holdings και NetEase, δύο γίγαντες τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, συναντήθηκαν με τις κινεζικές αρχές για να μιλήσουν για παρόμοιους περιορισμούς. Στη συνάντηση της 8ης Σεπτεμβρίου, τους είπαν ότι τα παιχνίδια που προωθούν λανθασμένες αξίες όπως η αγάπη για τα χρήματα και η «ομοφυλοφιλική αγάπη» πρέπει να μειωθούν και να προσαρμοστούν, διαφορετικά θα απαγορευτούν.

Τον περασμένο μήνα το έθνος ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορευτεί η μετάδοση τηλεόρασης σε «γυναικωτούς άντρες». Αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κύματος νόμων κατά των ομοφυλοφίλων στη χώρα που στοχεύουν στην ανοικοδόμηση των «παραδοσιακών αξιών» και της «παραδοσιακής αρρενωπότητας» στην Κίνα.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024