Διακόπηκε η δίκη του 36χρονου γόνου εύπορης οικογένειας που κατηγορείται για το φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα. Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.
Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου υπέβαλαν αίτημα διακοπής της δίκης λόγω των υποχρεώσεων τους σε πολιτικά δικαστήρια. Το αίτημα έγινε δεκτό από το Στρατοδικείο και η δική διακόπηκε για τις 20 Οκτωβρίου.
Προηγουμένως ο πρόεδρος της έδρας διάβασε τα ονόματα των μαρτύρων . Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται. «Αρνούμαι την κατηγορία. Δηλώνω αθώος» είπε ο 36χρονος.
Σύμφωνα με το grtimes, με βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 35χρονος γόνος εύπορης οικογένειας για το φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα ο οποίος φέρεται πως αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.
Το πτώμα του θύματος βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της έπαυλής του στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, το Φεβρουάριο 2013, και ύστερα από μακροχρόνια έρευνα της αστυνομίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».
Το 2018, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης το οποίο τελικά κρίθηκε αναρμόδιο επειδή διαπιστώθηκε ότι υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία όταν φέρεται πως στραγγάλισε τον 25χρονο μπάτλερ της οικογενείας.
Στις αρχές του 2019 η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο και ο στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη εις βάρος του για την ίδιο αδίκημα ενώ μετά την απολογία του στη στρατιωτική ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59