Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Κρήτη - 330 άνθρωποι χωρίς στέγη - 3.000 μη κατοικίσημα σπίτια

Σεισμός στην Κρήτη – 330 άνθρωποι χωρίς στέγη – 3.000 μη κατοικίσημα σπίτια

Η κατάσταση συγκλονίζει με πάνω από 3.000 σπίτια ακατάλληλα για κατοικία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο καταστροφικός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ  , ισοπέδωσε την Κρήτη.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησε, έβγαλε ακατάλληλο ένα μεγάλο αριθμό κατοικιών, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να βρίσκονται στο δρόμο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται εκ νέου σήμερα τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ δρομολογούνται οι αποζημιώσεις και η άφιξη οικίσκων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και στους γύρω οικισμούς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα ίδια στοιχεία,ακόμα 170 άτομα διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε διάφορους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης 220 σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ 50 άτομα έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε ότι αφορά την φιλοξενία των σεισμοπαθών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις για την διάθεση κατοικιών, ωστόσο τα διαθέσιμα σπίτια είναι 40.

Άφιξη των πρώτων οικίσκων

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σε επίσκεψη του στο Αρκαλοχώρι, δήλωσε το πρωί της Τρίτης «υπάρχουν όλες οι δυνατές επιλογές πλέον, ούτως ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, να μην μείνει σε σκηνή. Το λέμε ανοιχτά ότι τίθεται θέμα βούλησης του κάθε πολίτη να μην συνεχίσει να μένει σε σκηνή. Εμείς δεν θέλουμε να συνεχίσει κανείς να μένει σε σκηνή, καθώς δυσκολεύουν και οι καιρικές συνθήκες και οι πολίτες πρέπει να είναι προστατευμένοι».

Ο ίδιος στις δηλώσεις του σημείωσε επίσης , ότι μέχρι αύριο θα έχουν φτάσει 35 νέοι οικίσκοι για τη φιλοξενία των πληγέντων.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024