Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την σφραγίδα της Toyota το νέο Mazda 2

Με την σφραγίδα της Toyota το νέο Mazda 2

Mε έντονο άρωμα Yaris θα δημιουργηθεί η νέα γενιά του Mazda 2 η οποία αναμένεται το 2022, αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική, τους κινητήρες και την διάσημη υβριδική τεχνολογία του supermini της Toyota.

Tην εξαιρετικά δημοφιλή τεχνολογική υπόσταση του Toyota Yaris θα «εκμεταλλευτεί» σύμφωνα με πληροφορίες η νέα γενιά του Mazda 2 στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνέργειας των δύο εταιρειών τόσο σε συμβατικούς τομείς όπως η κοινή χρήση τεχνολογίας όσο και σε τομείς που αφορούν το μέλλον όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Αν και προς το παρόν, δεν υπάρχουν δείγματα γραφής από το διάδοχο του supermini της Mazda, σε μια παρουσίαση απευθυνόμενη στους επενδυτές της, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει το 2022 ένα νέο μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο Yaris ΤΗS.

Με αυτό δεδομένο και συνδυαστικά με την υπόσχεση της Mazda να λανσάρει 13 μοντέλα με κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία έως το 2025, το νέο Mazda 2 αναμένεται να κάνει πλήρη χρήση της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota, περιλαμβάνοντας στις τάξεις του το αντίστοιχης τεχνολογίας σύνολο που συνδυάζει τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ.

Η συνέργεια αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της Mazda να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του στόλου της σε επίπεδα που θα επιτρέψουν την αποδοτική δραστηριοποίησή της στη γηραιά ήπειρο.

Εκτός από την αρχιτεκτονική και την τεχνολογία κινητήρων, το νέο Mazda 2 αναμένεται να αξιοποιήσει και τα ίδια ηλεκτρονικά/ψηφιακά στοιχεία με το Toyota Yaris, υιοθετώντας ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεσαίου μεγέθους οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Για την ακρίβεια, αυτά που θα αλλάξουν σε σχέση με το Toyota Yaris, θα περιστραφούν γύρω από την αισθητική και τη σχεδίαση και φυσικά τα σχετικά γραφικά των ψηφιακών gadgets που θα προσαρμοστούν στα δεδομένα της Mazda.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο ίδιο πλαίσιο η Mazda αναμένεται στο μέλλον να εκμεταλλευτεί και την τεχνολογία του Prius η οποία θα αξιοποιηθεί από μοντέλα της υπό το σκεπτικό του εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024